Warmtekussen kat: Ontdek hier de 14 beste warmtekussens volgens katten!

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste warmtekussen kat van 2022. Ook nemen wij je mee in waarom je een warmtekussen voor je kat moet kopen en waar je op moet letten bij je aankoop.

We sluiten af met de meest gestelde vragen over warmtekussen kat. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste warmtekussen kat van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit. Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste warmtemat kat van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Zit jouw beste warmtekussen kat hier niet tussen? Geen probleem, bol.com heeft veel verschillende soorten warmtematten in hun assortiment!

warmtekussen voor kat

Onze top 4 warmtekussen kat

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 4 met warmtekussens voor je kat, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden.

Flectabed warmtekussen kat

Het Flectabed is een warmtekussen ideaal voor dieren met artritis.

Het flectabed is een warmtekussen voor je kat zonder gebruik van elektriciteit. De vulling van dit warmtekussen is zo samengesteld dat het werkt door middel van een thermo-functie.

Als je kat op dit warmtematje gaat liggen zorgt de inhoud van het warmtekussen ervoor dat de lichaamswarmte van je kat gereflecteerd wordt. De inhoud wordt ook wel eens gebruikt voor een survivaluitrusting! Dat zegt wel iets over de kwaliteit. De hoes van dit warmtekussen is waterproof, tw wassen in de wasmachine en is apart verkrijgbaar per maat. Het flectabed is te verkrijgen in 4 verschillende maten.

Elektrisch Warmtekussen kat: Onze favoriet!

Dit elektrische warmtekussen voor je kat heeft 7 verschillende temperatuur instellingen. De warmtemat heeft een afritsbare hoes die te wassen is in de wasmachine.

Door middel van de knopjes op het bedieningspaneel kan je de temperatuur ophogen of verlagen met 5 graden per keer. Je kan hem instellen tussen de 25 en 55 graden. Als het warmtekussen eenmaal op temperatuur is schakelt hij vanzelf uit.

De spanning van deze warmte mat is 12 volt. De kabel die aan het warmtekussen zit is voorzien van een anti-bijtslang. Zo voorkom je dat jouw kat hieraan gaat knagen. De mat is waterdicht en af te doen met een nat doekje of onder de kraan te houden. Verkrijgbaar in 3 verschillende maten, zodat jij de juiste maat voor jouw kat kan selecteren.

PetBuddy: Elektrisch warmtekussen kat

De petbuddy elektrische warmtemat is gemaakt van waterdicht polyester die zacht aanvoelt. Door de waterdichtheid kan hij veilig gebruikt worden. Hij is dus makkelijk schoon te maken met en vochtige doek.

De warmtemat kan je instellen op 2 verschillende temperatuurstanden. Zo weet je dat je kat een fijne temperatuur heeft op het kussen. De temperatuur standen zijn 30 of 40 graden. Het elektrische warmtekussen voor je kat is 40×40 cm groot.

Pet remedy: Verwarmingsmat kat

De warmtemat van pet remedy is gemaakt om de lichaamstemperatuur op pijl te krijgen of te houden van je kat. Hij is voorzien van 2 thermostaten, deze zorgen ervoor dat de mat altijd de juiste temperatuur heeft en veilig is om te gebruiken. De mat geeft een constante warmte tussen de 30 en de 35 graden.

Het snoer is voorzien van een anti-bijtslang zodat je kat het niet kapot kan bijten. De mat is 43×38 cm groot.

warmtemat kitten

Wat is een warmtekussen kat?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een warmtekussen kat is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een warmtekussen voor je kat is een product wat je kat kan gebruiken om heerlijk op temperatuur te komen. Met een warmtekussen kan je kat zijn lichaamstemperatuur op pijl houden en krijgen.

Een warmtekussen kat komt meestal voor in de vorm van een mat of een kussen. Ze zijn bijna allemaal voorzien van een (anti-bijt) kabel die in het stopcontact moet. Door middel van elektriciteit wordt het warmtekussen voor je kat op temperatuur gehouden. Het product kan ook voorkomen onder de volgende benamingen: warmtemat kat, warmtemand kat, verwarmingskussenkat. Weet dat als je een van deze woorden ziet, het over een warmtekussen voor je kat gaat.

Ook zijn er speciale manden voor aan de radiator verkrijgbaar, wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog even over de radiatorhangmat.

Een warmtemat kat uitkiezen voor je kat kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en formaten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan warmtekussen kat moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

elektrisch warmtekussen kat

Waarom een warmtekussen kat kopen?

Nu je weet wat een warmte kussen kat is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je dit product zou moeten kopen. Hieronder nemen wij je mee in de belangrijkste voordelen die een warmtemat kat heeft!

Comfort

In de koude wintermaanden zoeken katten altijd naar het warmste plekje in huis. In onze ervaring gaan ze vaak dicht bij de verwarming liggen of lekker samen op een dekentje. Om het je kat nog comfortabeler te maken kan je een warmtekussen aanschaffen.

Je kat is geopereerd

Sommige katten kunnen zichzelf na een operatie moeilijk op temperatuur houden. Een verwarmingsmat voor je kat is dan zeker een uitkomst. Overleg van te voren wel even met de dierenarts of dit een goed idee is of niet.

Je kat heeft een aandoening

Sommige katten krijgen helaas lichamelijke aandoeningen, waarbij ze veel baat hebben bij warmte. Een voorbeeld hiervan is artritis, kat zijn gewrichten zijn hierdoor aangedaan. Door warmte verlicht dit de pijn en zullen de spieren ontspannen.

Voor een nestjes kittens

Als je kat kittens heeft gekregen in een van de koudere maanden, is het verstandig om een warmtekussen aan te schaffen. Je kat heeft haar warmte zelf namelijk al hard genoeg nodig. De kittens kunnen dan naast de warmte van de moederpoes ook de warmte krijgen van het warmtekussen. Een warmtemat voor kittens is een goed idee.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een warmtekussen voor je kat zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een warmtekussen gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

warmtekussen kat bol.com

Warmtekussen kat kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste warmtekussen voor je kat gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Formaat

Als je een grote kat hebt of meerdere katten is het raadzaam om te kiezen voor een wat grotere verwarmingsmat. Bekijk voor je aankoop even hoe groot het warmtekussen is en hoe groot je kat is als hij in rust zit. Als dit gelijk is kan je gerust je aankoop voortzetten.

Volt

De hoeveelheid volt is ook een belangrijk punt om op te letten. Hoe meer volt hoe warmer het kussen kan. Kies altijd voor een maximaal van 12 volt, dit is het veiligste voor je kat. De meeste elektrische warmtekussens gaan ook maar tot 12 volt

Met of zonder elektriciteit

Er bestaan warmtekussens voor je kat met en zonder elektriciteit. De warmtekussens met elektriciteit kan je meestal zetten op verschillende warmtestanden. Net wat er voor jouw kat nodig is. De warmtekussens zonder elektriciteit zijn vaak gemaakt van isolerend materiaal wat een thermofunctie heeft.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een warmtekussen kat begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €60, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

warmte voor katten

Warmtekussen kat: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over warmtekussens uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Is een warmtekussen gevaarlijk voor je kat?

Een warmtekussen voor je kat is niet gevaarlijk. Let er wel op om de temperatuur niet te hoog in te stellen. Als je niet zeker weet of je kat gebruik kan maken van een warmtekussen, raadpleeg dan altijd even de dierenarts. Zeker als je kat een aandoening heeft of net is geopereerd.
Gebruik een warmtekussen alleen als je bij je kat blijft, laat deze nooit aan staan als je weg gaat van huis.
De meeste warmtekussens maken gebruik van maximaal 12 volt, dit is een veilige voltage.

Hoe maak je een warmtekussen kat schoon?

Een warmtekussen voor je kat kan je op 2 verschillende manieren schoonmaken. De eerste manier is het warmtekussen met een vochtige doek af doen. Hiermee haal je de haren en huidschilfers van het warmtekussen af.
De 2e manier kan je gebruiken als het warmte kussen een afneembare hoes heeft. De hoes kan je dan volgens de was instructies wassen. Stofzuig altijd het warmtekussen van je kat even mee als je toch al bezig bent met stofzuigen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie