Kattenhuis: Ontdek hier de 16 BESTE van 2022! [Lees Nu]

Een Kattenhuis, een leuk alternatief op een kattenhol en kattenmand! Een superleuk kattenitem als katten zich veilig willen voelen, willen dutten of fijn willen relaxen.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste kattenhuis van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een kattenhuis, wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat tips rondom schoonmaak en hoe je een kat kan laten wennen aan een kattenhuis.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments!

Het beste kattenhuis van 2022!

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste kattenhuis van 2022, zowel voor binnen als voor buiten. De prijs loopt hierbij op van laag naar hoog.

Binnen kattenhuis

Deze kattenhuizen zijn geschikt voor gebruik binnenshuis. Je kat heeft zo altijd een fijn plekje voor zichzelf waar hij zich kan terug trekken of heerlijk kan slapen.

Buiten kattenhuis

Deze kattenhuizen zijn geschikt voor buitenshuis. Zet ze in je voortuin of achtertuin. Als je kat wil schuilen van de zon of regen kan hij hier lekker beschut in zitten. Hieronder zie je kattenhuizen voor in de tuin.

kattenhuis voor buiten

Onze top 3 kattenhuis voor binnen

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katteneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Lepus hangend kattenhuis

Dit hangende katten huis is gemaakt van touw en is zeker niet te missen voor jouw kat en interieur. Het heeft de vorm van een bol, de bol hangt aan een stevige ijzeren swing. De diameter van de bol is 50 cm. Het kattenhuis kan niet zomaar omvallen, er zit een kantelbeveiliging in en een versterkte bodemplaat.

Dit kattenhuis bevat ook nog eens een zacht kussentje zodat je kat comfortabel kan slapen. Het kussentje is te wassen op 30 graden.

Beeztees Migo kattenhuis met krabplank

Dit kattenhuis Migo van Beeztees is voorzien van stevig sisal. Je kat kan er met hartenlust op los krabben! Op de onderste plank ligt een zacht kussentje waar je kat lekker op kan weg doezelen. Dit houten kattenhuis staat goed in elk interieur! Aan de zijkant van dit kattenhuis zit een krabplank.

De hoes van het kussen is op 30 graden uitwasbaar in de wasmachine. Het hout waarvan dit kattenhuis is gemaakt is geheel onbewerkt.

De afmetingen zijn 40x35x80 cm.

Kattenhuis Be Nordic Alva

Dit kattenhuis is een must voor in je interieur! Het is een kattenhuis wat op pootjes staat, he tis dus een hoog kattenhuis. In het kattenhuis zit een uitneembaar kussen dat aanvoelt als canvas. Deze is gemaakt van polyester en gevuld met polyestervlies. Deze kan gewassen worden met een handwasje.

Het kattenhuis is gemaakt van triplex met een laklaag. Het kan tot wel 40 kilo dragen.

Het Be Nordic kattenhuis is 36x36x51 cm.

kattenhuizen

Onze top 4 kattenhuis voor buiten

Naast de kattenhuisjes voor binnen, hebben wij ook een top 4 van kattenhuisjes voor buiten gemaakt! Deze kan je in je voor of achtertuin zetten. Wil je een kattenhuis voor buiten kopen? Hieronder zie je de besten kattenhuizen voor buiten.

Groot kattenhuis voor buiten

Deze kattenvilla heeft een 2 ingangen, een raam, een veranda en zelfs een bloembak! Dit kattenhuis is gemaakt van massief dennenhout. Het dak is is een zadeldak met bitumenkarton. Zo gaat het huisje lang mee en zijn je katten beschermd als het weer even wat minder is. Een superleuk hoog kattenhuis met balkon!

Door de verschillende uitkijkpunten kan je kat zo overzicht houden over de buurt! Door de veranda kan je kat bij lekker weer ook in de zon liggen en gebruik maken van het buiten kattenhuis.

Afmetingen:

  • Totaal: 115 x 66,5 x 74,7 cm
  • Voordeur: 20 x 25,4 cm
  • Terras: 46,4 x 36,5 x 18,5 cm
  • Achterdeur: 19,5 x 22,3 cm

Kattenhuisje hout

In dit kattenhuis kan je kat heerlijk droog en beschut zitten als het koud is of regent. Het geeft je kat een mooi beschutte plek in de tuin. Door midden van het luikje kan je kat vanzelf naar binnen en buiten lopen. Dit kattenhuis heeft een bitumen dak, verstelbare poten en zelfs een raampje! Deze is gemaakt van plexiglas en geeft je kat wat licht in het huis.

Dit kattenhuis geeft je kat een mooi beschut plekje in de tuin. Je kat zit zo lekker droog en beschut tegen de wind en kou. Door middel van het scharnierend kattenluikje kan je kat zelf naar binnen lopen.

Afmetingen:

  • Volledig kattenhuisje: 57x45x43 cm
  • Afmetingen ingang: 16×22,3 cm

Rexa dennenhouten kattenhuis buiten

Dit kattenhuis is gemaakt van dennenhout. Het geeft een rustiek en hoogwaardig uiterlijk aan het huisje. Het huis is voorzien van een klapdeurtje met lamellen, deze beschermen je kat als hij in het huis zit tegen de wind en kou. Het dennenhout blijft lang mooi omdat hij is behandeld met houtbeschermingsverf.

Het rexa kattenhuis is ook voorzien van een plexiglas venster, hierdoor komt er genoeg licht naar binnen.

De poten onder het huis zijn gemaakt van kunststof en zijn zelfs verstelbaar in hoogte! Het huis is dus voor elke kat geschikt, hoe oud of jong hij ook is.

Trixie Natura cat´s home kattenhuis voor buiten

Dit kattenhuis is een stevig kattenhuis die je binnen en buiten kan gebruiken. Je kan kan zelf kiezen waar hij wilt gaan liggen. Er is namelijk een lig plek in het huis, naast het huis en erom heen! Op randje aan de bovenkant is een hekwerkje gemaakt, hierdoor lijkt het net alsof je kat zijn eigen balkon heeft. Hoe schattig is dat!

Je kan kan op het balkon komen door erop te springen of door via de plateaus aan de zijkant naar boven te lopen.

Het kattenhuis is gemaakt van hout en heeft de kleuren bruin met wit.

De afmetingen zijn 45x65x45 cm.

kattenhuisje

Wat is een kattenhuis?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat kattenhuis is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Kattenhuizen zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen te verkrijgbaar. Hierbij is de één ook echt leuker dan de ander! De meest typische producten komen in de vorm van een klein houten miniatuur huisje, maar wat is het nu eigenlijk?

Een kattenhuis is simpelweg een ruimte waarin jouw kat zich even kan wegtrekken. Je kat kan er lekker slapen, ontspannen of spelen.. Je kan het vergelijken met een konijnenhok, alleen dan vele malen groter en speciaal voor een kat! Sommige mensen noemen het dan ook wel een kattenhok.

Daarnaast is het ook fijn voor jouw kat om een plekje in of buiten het huis te hebben waar hij zich terug kan trekken.

kattenhuis

Waarom een kattenhuis kopen?

Nu je weet wat een kattenhuis is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die kattenhuisjes met zich meebrengen. Neem deze redenen goed door, zodat je voor jezelf kan bepalen wanneer een situatie voor jou van toepassing is. Er zijn namelijk veel spullen die je huisdier nodig heeft om te kunnen spelen, slapen, ontspannen en eten.

Zo heb je bijvoorbeeld een kattenmand waarin je kat heerlijk kan slapen, een waterfontein waar je kat uit kan drinken en een gps kat tracker waarmee je je kat kan volgen buitenshuis!

Een kattenhuis mag dus niet ontbreken op deze lijst! Want je wilt je kat natuurlijk wel een plekje in of buitenshuis geven waar hij zich heerlijk kan terug trekken. Het is belangrijk voor je kat dat hij zich kan ontspannen, dit verbeterd de leef kwaliteit van jouw kat!

Als je vaak van huis bent

Wanneer je weg moet en je kat is nog niet terug van zijn dagelijkse ronde buiten, dan is het fijn om te weten dat je kat altijd in zijn huisje kan zitten als je weg bent. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kat buiten in alle verschillende weersomstandigheden open en bloot moet zitten.

Je maakt zo een warme en comfortabele plek voor je kat waar hij kan schuilen als jij niet thuis bent.

Wanneer je kat tijd nodig heeft voor zichzelf

Niet elke kat heeft het zo op drukte en mensen. Sommige katten zijn echte einzelgangers en hebben tijd voor zichzelf nodig. Een kattenhuisje binnen of buiten is dan een echte uitkomst. Je kat heeft zo een eigen kamertje waar hij tot rust kan komen.

Als je kat graag buiten is

Als je een kat hebt die graag buiten is en zelf wilt bepalen wanneer hij terug thuis komt, is een buiten kattenhuis een goede optie. Je kan kan hierin schuilen als het weer wat minder is of gebruikt het kattenhuis voor buiten om op je te wachten.

Al met al genoeg redenen waarom je een huisje voor je kat zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een katten huis gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea allemaal ontdekken.

kattenhuis buiten

Kattenhuis kopen? Houdt hier rekening mee

Wanneer jij het beste kattenhuis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw kat op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte

Het is belangrijk om een kattenhuis te kopen wat groot genoeg is voor jouw kat. Je kat moet zich er natuurlijk niet claustrofobisch in voelen. Hij moet er makkelijk in kunnen rond bewegen en in en uit kunnen lopen.

Je kan je kat voor de zekerheid opmeten. Doe dit als je kat ligt en als je kat staat. Zo weet je dat je kat er hoe dan ook in past!

Kattenhuis voor binnen of buiten

Daarnaast is het erg belangrijk waar je je kattenhuis wilt neer gaan zetten. Kattenhuisjes voor buiten zijn namelijk van ander materiaal gemaakt dan kattenhuisjes voor binnen.

Sommige materialen zijn meer geschikt voor buiten zoals, hout en kunststof. Materialen zoals nylon, leer, karton en stof zijn dan weer geschikt voor binnenshuis.

Let dus goed op waar je je kattenhuis wilt gaan plaatsen en welk materiaal hier wel of niet tegen kan.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van product onderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het kattenhuisje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een kattenhuis begint vanaf zo’n €20,95 en kan oplopen tot ongeveer €150 voor als je het beste van het beste wilt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je een kattenhuis gaat kopen.

beste kattenhuis

Hoe maak je een kattenhuis schoon?

Als je een keuze hebt gemaakt, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je een kattenhuis schoon maakt én houdt. Je wilt namelijk dat jouw kat in een schone omgeving leeft en slaapt. Vandaar dat dit erg belangrijk is.

Schoonmaken doe je dus met regelmaat en met de middelen die daarvoor geschikt zijn. Zorg ervoor dat je alles goed naspoelt met water (als het materiaal er tegen kan), zodat jouw kat geen last van eventuele schoonmaakresten kan krijgen.

Je kan het beste een kattenhuis goed stofzuigen, daarna afnemen met een doekje met schoonmaakmiddel. Als er een uitneembaar kussen in zit, stofzuig deze ook goed en als het kan gooi hem dan in de wasmachine.

Hoe laat je een kat wennen aan een kattenhuis?

Je kan niet verwachten dat jouw kat meteen gewend is aan zijn huisje. Vandaar dat een beetje training en gewenning geen kwaad kan!

Je doet dit door bijvoorbeeld een snoepje voor het huisje te leggen, zodat jouw kat steeds dichter in de buurt komt van het huisje. Doe dit een aantal keer en leg dan het snoepje in het kattenhuis. Grote kans dat je kat er nu zelf in gaat zitten!

Als jouw kat vanzelf het huisje in gaat, dan is dat helemaal prima. Gaat hij dit niet, dan zal je dit dus moeten gaan stimuleren. Probeer dit ook niet in een dag te doen, hier mogen best van dagen overheen gaan.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie