Krabkarton: Ontdek 17x de beste krabkarton voor katten van 2022!

Een krabkarton, dit is een van de onmisbare dingen voor je kat. Waarom heeft een kat een krabkarton nodig? Waarom vinden ze het zo aantrekkelijk en welke zijn het beste?

In dit artikel nemen wij je mee in het beste krabkarton van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een krabkarton, waarom je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zodat jij zeker weet dat je de beste krabkarton in huis haalt.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste krabkarton voor je kat van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die onder elk product staat.

We nemen je hieronder mee in de beste krabkarton van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

De beste krabkarton

Hieronder hebben we de beste krabkartonnen op een rij gezet. Deze zijn er in verschillende formaten en kwaliteiten. Vooral de mykotty en district 70 krabkartonnen zijn erg goed en gaan lang mee! Dit zijn dan ook onze favorieten.

De beste krabkarton met hol

Katten vinden heerlijk om in of op karton te zitten. Vaak gaan ze ook in een kartonnen doos zitten. Dit geeft de kat een veilig gevoel en hij krijgt hierdoor minder stress! Daarom zijn er ook een flink aantal krabkartonnen te vinden met een hol erin. Je kat kan hierin ontstressen en zal zich veilig en geborgen voelen. Naast het veilige gevoel kan je kat ook zijn nagels onderhouden!

katten krab karton

Onze top 5 krabkartonnen van 2021!

Na het zien van bovenstaande producten, heb je hopelijk al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet gelukt? Geen zorgen, bekijk dan onze top 5. Deze hebben wij geselecteerd op basis van reviews en ervaringen van andere mensen.

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al een keer bewezen heeft aan andere kopers. Een beter product dan dat ga je niet vinden!

CatAmore Junior white Design krabkarton

Deze mooie krabplank van CatAmore heet junior white. Het is een elegante krabkarton die 60 cm lang is. Door het zware gewicht blijft dit krabkarton goed op zijn plek staan als je kat hierop krabt.

Het krabkarton van CatAmore is met de hand gemaakt en van extreem hoge kwaliteit. De kartonnen stukken worden op elkaar gezet met een houten pen en door doppen strak op elkaar gehouden. Er ontstaat door deze werkwijze een hoge dichtheid. Hoe hoger de dichtheid van de kartonnen stukken hoe langer je met het krabkarton kan doen en minder snel hij slijt.

Er wordt voor dit krabkarton alleen FSC gecertificeerd hout gebruikt. Dit hout komt uit de duurzame houtkweek uit Europa. Alles wat ook maar met die krabkarton te maken heeft komt uit Europa om transport vervuiling te beperken.

Dit krabkarton weegt 6 kilo en is 60x33x19 cm.

Adori wave krabkarton

Dit krabkarton van Adori is een horizontale krabplank met golfjes.

Horizontale Krabplank Wave met golfjes. De wave is een krabplank die door elke kat gebruikt kan worden. Kittens leren om hun nagels te krabben en spelen, oudere katten zullen dit als een krabpaal gebruiken en misschien wel als een slaapplek.

Door het formaat van de krabplank kunnen katten zich hier heerlijk op uitrekken en hun nagels scherpen. Sommige katten geven de voorkeur aan horizontaal krabbelen in plaats van verticaal zoals op een krabpaal. Dit adori krabkarton is dan een goede optie! Voor nog meer speelplezier kan je catnip strooien in de kiertjes van de wave. Je kat zal heerlijk spelen!

De afmetingen zijn 48x23x5,5 cm.

MyKotty LUI Groot krabkarton: onze favoriet!

Dit kattenmeubel van MyKotty past perfect in elk interieur! De Mykotty meubels zijn multifunctioneel omdat ze gebruikt kunnen worden als krabpaal, speelgoed en bed! Dus je kat kan slapen, luieren, relaxen verstoppen en spelen. Voor katten van elke leeftijd, ras, grootte en gewicht!

De LUI is gemaakt van golfkarton en kan gebruikt worden om op te liggen, in te liggen, mee te spelen, krabben en slapen. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren, zwart, bruin wit en grijs.

MyKotty maakt gebruik van een speciale snijtechniek voor het papier. Het voelt zo zacht aan dat het wel lijkt op suéde. De lijm die gebruikt wordt is ecologische lijm. Zodat het door dieren en mensen veilig in gebruik genomen kan worden. De krabmeubels van mykotty kunnen tot wel een jaar lang gebruikt worden!

De afmetingen zijn 75x23x26 cm en het is maximaal belastbaar met 10 kilo. Hier kunnen dus ook grote katten rassen op!

Beeztees Leezi Rond krabkarton: beste goedkope optie

Dit krabkraton van Beezteez heet Leezi en is rond. Hij heeft veel weg van een kattenmand! Naast dat jouw kat zijn nagels kan slijpen op dit krabkarton, kan hij hierop ook heerlijk wegdommelen naar dromenland.

Dit krabkarton is goedkoop en zal daarom ook iets minder lang meegaan dan bijvoorbeeld een meubel van MyKotty of CatAmore.

katten krabkarton

Waarom vinden katten karton zo geweldig?

Op de website van newscientist is een onderzoek te lezen naar katten en karton. Uit het onderzoek is gebleken dat katten van karton minder gestrest worden. Katten met karton in hun buurt voelen zich sneller op hun gemak in een nieuwe omgeving. Vooral karton waarin ze zich kunnen verschuilen heeft de voorkeur. Karton heeft een warme en isolerende werking waardoor je kat zich erg prettig voelt hierin of erop.

Waarom een krabkarton kopen?

Zoals je hierboven hebt gelezen is het belangrijk dat een kat iets van karton in zijn leefomgeving heeft om te ont-stressen. Krabkarton komt natuurlijk aanzijn naam door het krabben van de kat. Waarom is het krabben dan ook zo belangrijk?

Nagels korthouden

De nagels van je kat groeien vrij snel. Je kat kan hier zelf goed voor zorgen door ze te krabbelen of scherpen aan een krabpaal of krabkarton. Daarom is het belangrijk om altijd 1 of meerdere krabmogelijkheden voor je kat in huis te hebben. Ook kan je kat tijdens het krabben kan je kat nog wat energie kwijt!

Meubelbesparing

Veel katten zetten helaas ook hun nagels in je meubels. Een krabkarton in huis kan dit vervelende issue verleden tijd maken! Katten zijn aangetrokken tot karton, dus zullen waarschijnlijk een kartonnen krabmeubel verkiezen boven de bankleuning. Hun nagels zullen voortaan gescherpt worden in het karton! Wil je echt van dit probleem af? Probeer dan eens catnip, ook wel kattenkruid genoemd, te strooien op het krabkarton. Wij weten zeker dat dit het onweerstaanbaar maakt voor je kat!

Bij veel kattenproducten kan je jezelf soms afvragen of zo’n product echt nodig is. In het geval van een krabkarton kunnen wij hierop volmondig ja zeggen. Dit is één van de must have producten die jij in huis moet hebben, zodra je een kat of kitten hebt gekocht.

krabkarton kat

Waar let je op als je een krabkarton gaat kopen?

Voor dat je een krabkarton koopt is het belangrijk dat je goed nagaat waarom je een krabkarton nodig hebt. Waarvoor je het gebruikt en in welk budget je zoekt.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Ervaring en reviews van andere kopers

Door reviews te lezen kan je al snel erachter komen of het product geschikt is voor jou en je kat of niet. Mensen delen vaak hun eerlijke ervaringen. Neem maar eens een kijkje op bol.com. Door de reviews te lezen weet je of dit product naar jouw wensen is.

Gewicht van je kat

Bij veel krabkartonnen staat aangegeven hoeveel het karton zelf weegt. Wat eigenlijk nog belangrijker is, is hoeveel gewicht het krabkarton aan kan. Vooral bij krabkartonnen waar je kat in en op kan zitten is dit belangrijk. Als hij het gewicht niet aankan zal het inzakken en heeft je kat er niet zoveel meer aan.

Grootte van het krabkarton

Krabkartonnen zijn verkrijgbaar in alle soorten vormen en maten. Zo bestaan er ronde krabkartonnen, rechthoekige, vierkante en holletjes. Katten zijn er ook in alle maten, daarom is het belangrijk om te kijken wat de afmetingen zijn van een krabkarton. Dit zodat je zeker weet dat je kat op het krabkarton past! Je wilt natuurlijk niet dat je kat alleen met zijn achterste erop kan liggen, maar met heel zijn lichaam.

Dichtheid van de kartonnen delen

Hoe dichter de kartonnen delen op elkaar staan hoe langer je met het krabkarton kan doen. Hierdoor slijt het karton minder snel. Vaak zijn de goedkopere versies van krabkartonnen minder dicht op elkaar gezet, hierdoor slijten ze erg snel. Als je lang met een krabkarton wilt doen kies dan voor een iets duurdere variant. Als je al meerdere krabopties in huis hebt voor je kat zoals een krabpaal, dan kan je kiezen voor een goedkopere versie, dit is dan echt voor erbij.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om een wat meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

krabkarton

Hoe maak je een katten krabkarton schoon?

Een krabkarton kan je op 2 manieren schoonmaken. De eerste manier is uitschudden, hierdoor komen de losse stukjes karton eruit gevallen. Meestal zijn alle stukjes los karton er wel uitgevallen, deze kan je opvegen of stofzuigen.

De tweede manier is het stofzuigen van de katten krab karton, dit haalt ook de losse haren en losse stukken karton eruit. Dit is eigenlijk de beste manier. Gebruik nooit water op het krabkarton! Dan kan je hem erna weggooien.

katten krab karton: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over krabkarton kat uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Welk krabkarton is het meest duurzaam?

Er zijn verschillende kwaliteiten van karton. Je hebt de wat goedkopere versies die snel aan vervanging toe zijn. Je herkent deze aan karton dat makkelijk in te drukken is. Ook heb je de wat duurdere krabmeubels, deze zijn gemaakt van sterk meubelkarton, deze zijn duurzaam en gaan langer mee. Deze herken je aan hard karton en zijn vaak wat groter dan de goedkopere krabplank.

Hoe lang gaat een krabmeubel mee?

Hierboven heb ik het verschil uitgelegd van goedkope en de duurdere krabmeubels. De tijd die een krabmeubel mee gaat hangt af van verschillende factoren.
Heeft je kat nog meerdere krabopties in huis? Zoals een krabpaal of een ander krabmeubel. Dan gaat je krabkarton wel even mee. Hij zal dan ook de andere opties gebruiken om zijn nagels te slijpen.
Heb je meerdere katten in huis? Dan zal je krabkarton eerder aan vervanging toe zijn dan bij 1 kat.

Hoe groot moet een krabkarton zijn?

De grootte van het krabmeubel speelt ook mee. Hoe kleiner hij is hoe sneller hij natuurlijk versleten is. Sommige meubels zijn ook nog omkeerbaar, dit betekend dat er aan de onderkant ook een krabkarton zit. Je kan dan 2 keer zo lang doen met een krabkarton!
Als je de nagels van je kat bijhoudt met knippen zal een krabkarton ook minder snel slijten. Je kat zijn nagels zullen minder scherp zijn en daardoor gaat het karton niet zo snel stuk.
Vind je dat het krabkarton er versleten uit ziet? Je kat vindt dit waarschijnlijk niet. Laat hem altijd nog even liggen zodat hij er echt heel versleten bij ligt. Scheelt je geld!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Dit horen we graag in de comments!

Ook nieuwsgierig naar andere beste kattenspullen? Lees dan ook de artikelen over: beste kattentuigje en beste drinkfontein.

Plaats een reactie