Review: Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets

In onze Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets review ontdek jij alles wat jij moet weten over deze katten stofzuiger. De kans is namelijk zeer groot dat jij op het punt staat om dit product te kopen, aangezien je onze review leest. Je bent alleen nog op zoek naar dat laatste beetje informatie.

Wij hebben de Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets een aantal weken uitvoerig mogen testen en zullen jou in dit artikel meenemen in onze ervaringen met deze Thomas stofzuiger. We laten niks voor je achter, zodat jij een zo goed mogelijke beslissing kan nemen.

Wat is Thomas?

Thomas is een familiebedrijf gevestigd in Siegerland, Duitsland. Thomas is innovatief in het maken van nieuwe producten, die aansluiten bij de wensen van hun klanten. Thomas is gespecialiseerd in het maken van stofzuigers. Niet zomaar stofzuigers, maar een stofzuiger waar de consument naar zoekt! In dit geval een stofzuiger die specifiek gericht is op het families met huisdieren.

De Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets heeft onlangs nog de German Innovation Award gewonnen! Wij zijn nu extra nieuwsgierig naar deze thomas stofzuiger.

thomas stofzuiger

Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets

De Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets is een stofzuiger die andere features heeft dan de stofzuigers die je gewend bent. In ieder geval die wij thuis gewend zijn van een stofzuiger. Hieronder hebben we de features die ons zijn opgevallen voor je op een rijtje gezet.

Vloeistoffen opzuigen

Deze stofzuiger zuigt niet alleen stof, haar, vuil en kattengrit. Deze stofzuiger kan ook vloeistoffen opzuigen! Dit kan alleen als je de aqua freshair box gebruikt. De stofzuiger zuigt het water op en doet dit net zo goed als het zuigen van stof. Als je iets laat vallen of je kat heeft zijn waterbak omgestoten, dan hoef je niet meteen heel de vloer te dweilen.

Drie stofzuigstanden

De thomas stofzuiger heeft 3 verschillende stofzuigstanden. De ecostand, hoge zuigkracht en de superhoge zuigkracht. De ecostand heeft als voordeel dat hij tijdens het gebruik in ecostand minder stroom verbruikt. Het is dus een stofzuiger met een hoog zuigvermogen!

Lucht zuiverende stofzuiger

Met de aqua fresh air box zuiver je als het ware de lucht. De stofzuiger laat ook kleine deeltjes bevochtigde lucht los. Door de zuivering van de lucht verminder je de pollen en allergenen. Dit is super fijn voor mensen met allergieën en/of hooikoorts. De lucht wordt schoner waardoor een allergische reactie minder snel op de loer ligt. Wij zijn benieuwd of dit werkt!

De prijs van de Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets is €299,-. Voor de actuele prijs verwijzen wij je naar de website van Thomas stofzuigers.

Welk probleem lost Thomas met Hybrid Cycloon op?

Als je op dit artikel bent beland is dit niet voor niks, waarschijnlijk zoek je een stofzuiger die dierenharen goed opzuigt of andere problemen oplost. Hieronder hebben wij de oplossingen voor je problemen gevonden in de thomas hybrid cycloon.

Verontreinigde lucht wordt weer schoon

De stofzuiger is door de Duitse huid en allergie hulp aanbevolen voor mensen met allergieën. Dit komt omdat de stofzuiger door de waterfilter allergenen scheid en zorgt voor meer frisse lucht in huis. Dit is erg goed voor mensen die snel last hebben van allergieën, dierenharen, huidschilfers en huidstofmijt.

Verschillende mondstukken voor verschillende problemen

Thomas stofzuigers heeft voor elk probleem wel een ander mondstuk! Bij de Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets zitten 5 verschillende stofzuig mondstukken. Hieronder op de foto zijn alle mondstukken te zien.

Linksboven is het mondstuk wat je gebruik voor kleden en tapijten. Wij hebben dit geprobeerd op de trap en op het tapijt in de woonkamer.

Het mondstuk rechts met de rode onderkant is het basis mondstuk, ook wel een combiborstel genoemd. Hiermee kan zo goed als elke ondergrond stofzuigen, hij kan ook gebruik worden op tapijten en kleden, alleen moet je het knopje op de bovenkant even omzetten.

In het midden ligt een kleiner mondstuk. Met de meubelzuigmond kan je bijvoorbeeld kastjes, vensterbanken en je autodashboard stofzuigen.

Daarnaast ligt een mondstuk met wat borsteltjes, hiermee kan je breekbare oppervlakken stofzuigen. Denk bijvoorbeeld aan een glazen salontafel of andere meubels die onderdelen van glas hebben.

Het onderste opzetstuk is een zuigmond speciaal voor kieren en naden. Hiermee kan je makkelijk in moeilijke hoekjes stofzuigen, ook is deze fijn om de naden van je bank te stofzuigen.

Thomas Hybrid Cycloon Family and Pets
de mondstukken

Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets review: onze ervaring

Met Banana en Milone de 2 bengaalse katten dames in huis is het huis nooit ‘echt’ schoon. Er liggen altijd wel wat kattenharen na een sessie spelen en vechten en het kattengrit loopt altijd wel wat uit. Laten ze nou net de hele woonkamer rondlopen na dat ze op de kattenbak zijn geweest. Herkenbaar?

De Thomas stofzuiger lijkt op het eerste oog de perfecte stofzuiger voor ons! Kattenharen opzuigen, de lucht verfrissen en kattengrit verwijderen. Of de Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets dat kan, lees je hieronder!

Thomas Hybrid Cycloon
De thomas hybrid cycloon family & pets voor gebruik

Voordelen Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets

Hieronder hebben wij de voordelen die wij hebben opgemerkt bij de Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets voor je op een rijtje gezet. Wij hopen dat je iets hebt aan onze bevindingen!

Lucht reinigen door de aqua fresh air box

Ik (Eline) heb een vorm van astma. Door rond dwarrelende haartjes, stofjes, allergenen en pollen kan ik om het minste en geringste het al benauwd krijgen of heel de dag door blijven niezen. Natuurlijk kan ik de lucht niet meten of het nou echt schoner is, maar na gebruik van de Thomas hybrid met de aqua fresh air box merk ik wel dat ik minder vaak een jeukende neus heb of moet niezen! Of nou echt schoner is of echt anders ruikt, is natuurlijk erg moeilijk om te zeggen. Dit zou je denk ik moeten meten, wel merk ik dat de lucht anders aan voelt. Wie weet is het wel de bevochtigde lucht!

Lang snoer

Het snoer van de thomas hybrid cycloon is veel langer als dat ik gewend ben, het snoer is 11 meter. Meestal moet ik de stofzuiger 1 keer in een ander stopcontact doen omdat hij de andere kant van de woonkamer niet haalt. De thomas hybid cycloon family en pets haalt de andere kant van de woonkamer met gemak! Hier ben ik echt super blij mee, geen gedoe meer met een snoer die je op de helft van je stofzuigbeurt in een ander stopcontact moet doen.

Weinig geluid

De stofzuiger heeft een aantal verschillende standen. De ecostand, waarmee je energie bespaard en nog 2 hogere standen. Ik vind de ecostand het fijnste omdat deze weinig lawaai maakt. Normaal schieten de katten weg onder de bank als de stofzuiger aan gaat. Nu bleven ze zitten op hun plekje (meestal onder de tafel op een stoel) en keken ze vanaf een afstandje toe hoe ik ging stofzuigen. De 2 andere standen maken wat meer geluid, maar dit is ook echt niet zoveel als bij een normale stofzuiger met een zak.

Soepel meebewegen

Deze stofzuiger is soepel met het meebewegen. De stofzuiger volgt waar je heen loopt en je hoeft niet hard te trekken aan de zuigslang. Ik ben gewend om best hard de stofzuiger mee te trekken. Dit hoeft met de thomas hybrid cylcoon niet. Ik trok een aantal keer zo hard dat hij naar voren schoof en tegen mijn voeten aan botste. Ik moet nog even wennen dat de stofzuiger mij gewoon goed volgt en dat ik minder hard de stofzuiger mee hoef te trekken.

Zuigkracht: losse kattenharen zijn verleden tijd

Alle foto´s in deze review zijn gemaakt na 2 dagen stofzuigen. Al het stof en haren in de easy en de aqua fresh air box is van 2 dagen! Ik vond dit zelf ongelooflijk veel stof en haar. Ik had niet verwacht dat er zoveel opgezogen zou worden. Zo zie je maar dat mijn ´normale´ stofzuiger toch niet zo goed zuigt als dat ik dacht. De thomas stofzuiger maakt echt zijn naam waar als het gaat om family & pets!

Makkelijke reiniging van de easy box

Het leuke vind ik dat je precies kan zien in de easy box hoeveel haar, grit, stof en ander viezigheid hij heeft opgezogen. Het verbaasde mij echt hoeveel vuil er lag na 2 dagen niet te stofzuigen. De easybox kan je open draaien door de gele knop en kan je legen in de vuilnisbak. Heel makkelijk!

Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets review
easy box

Turbo mondstuk

Het turbo mondstuk is echt top! Ik heb altijd moeite met de trap schoon te houden van haar en zo ook met het kleed in de woonkamer. Als je begint te stofzuigen met het turbo mondstuk merk je hoeveel kracht de stofzuiger heeft! Hij zuigt zich echt goed vast op de stof en verwijdert haren en andere viezigheid. De trap heeft er nog nooit zo spik en span uit gezien na een stofzuig beurt. Het tapijt in de woonkamer zag er volgens mijn vriend ook weer fris en als nieuw uit.

Meebewegend kopstuk

Wat was ik blij toen ik hierachter kwam! Ik vond het altijd een ramp om onder de bank te stofzuigen. De 2 grotere kopstukken bewegen mee als je de de stofzuigslang naar beneden duwt. De zuigstukken komen dan plat op de grond te liggen! Super handig, zo hoef je de bank niet meer opzij te schuiven.

Stofzuiger zonder stofzuigzak

Zuigen met een stofzuigerzak is eigenlijk niet meer van deze tijd. Je moet om de zoveel tijd de zak vervangen en nieuwe stofzuigerzakken aanschaffen. Een stofzuiger zonder stofzuigzak is makkelijk en ook milieuvriendelijker!

De thomasstofzuiger heeft in plaats van een stofzuigerzak een easybox, deze kan je na iedere stofzuigbeurt legen en zelfs uitspoelen met water! Zo heb je altijd genoeg ruimte voor al het stof wat je opzuigt.

Nadelen Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets

Naast dat de Thomas hybrid cycloon voordelen heeft, heeft hij helaas ook nadelen. Ik wil hier wel bij zeggen dat dit nadelen zijn die ik persoonlijk zelf ervaar tijdens het gebruik van de thomas stofzuiger. Een ander persoon zal dit misschien niet als een nadeel ervaren.

Gewicht

De stofzuiger is niet een van de lichtste. Ik zet mijn stofzuiger altijd op zolder dus het is wel wat sjouwen als je 2 trappen af moet en vervolgens weer op als je klaar bent. Natuurlijk is dit mijn eigen probleem, ik zet mijn stofzuiger op zolder.

Gebruiksaanwijzing

Het was even uitvogelen hoe de stofzuiger precies werkte. Er zijn veel verschillende kopstukken en 2 verschillende boxen. De aqua fresh air en de easy box. De gebruiksaanwijzing is vrij groot, het was erg zoeken hoe het werkte.

Schoonmaken aqua fresh air box

De aqua fresh air box moet je voor het stofzuigen vullen met een laag water. Het vuil wat je opzuigt bind zich met het water. De haren die je opzuigt blijven in de filter van de aqua fresh air box hangen. Na het stofzuigen moet je deze bak altijd reinigen en weer droog maken. Helaas is dit niet voor mij weg gelegd, de haren zijn toch in het water beland en vormen een vies drapje. Zeker omdat wij kattengrit hebben wat klontert werd het water erg troebel en bleven er klontjes achter toen ik het water had weggegooid. Ook al vond ik het zelf geen succes, de stofzuiger heeft wel gedaan wat hij moest doen! Er zat super veel haar en vuil in!

aqua fresh air box
aqua fresh air box na gebruik

Welke Thomas stofzuigers zijn er nog meer?

Thomas heeft op dit moment 3 verschillende stofzuigers. De hybrid cycloon family & pets, Aqua+ pet & family en de boxer stof en waszuiger.

De hybrid cycloon family & pets is gespecialiseerd in dagelijkse stofzuigsessies voor families met dieren, kinderen en eigenlijk alles wat dagelijks wel wat rommel kan opleveren. Denk hierbij aan kattenharen, kattengrit uitloop en voer en etensresten.

De aqua+ pet & family is een stof en waszuiger in een product. Hij kan zowel droog als nat stofzuigen. Deze stofzuiger is een expert in het verwijderen van vlekken en kattenharen.

De boxer stof en waszuiger is eigenlijk een combinatie van de stofzuigers hierboven. Hij kan binnen en buiten nat en droog reinigen en vlekken verwijderen.

Prijs van de thomasstofzuiger

De prijs van de Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets is €299,-. Dit is de duurste stofzuiger die wij ooit gehad hebben en wij begrijpen wel waarom! Vergeleken met een andere normale stofzuiger met zak is dit echt een ander soort begrip. De thomas stofzuiger heeft geen zak en zuigt echt veel meer vuil weg dan een normale stofzuiger! Wij zijn in ieder geval erg te spreken over deze stofzuiger en hebben onze oude stofzuiger zelfs weggegeven.

Wij zijn benieuwd of jij de thomas hybrid cylcoon family & pets gaat aanschaffen! Heb je iets aan deze thomas hybrid cycloon review gehad of heb je nog andere vragen? Laat deze dan achter in de comments. Benieuwd naar andere kattenspullen? Lees dan onze blogs over de beste voerbak met chip kat of de beste kattenklimwand

Plaats een reactie