Biokat: Ontdek hier 13x de beste biokat kattenbakvulling van 2022!

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste biokat kattenbakvulling van 2022. Ook nemen wij je mee in waarom je een biokat voor je kat moet kopen en waar je op moet letten bij je aankoop.

We sluiten af met de meest gestelde vragen over biokat kattenbakvulling. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste biokat kattenbakvulling van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit. Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste biokat kattenbakvulling van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Biokat kattenbakvulling

Hieronder hebben wij de beste kattenbakvulling van het merk biokat voor je op een rij gezet. Zoals je kan zien heb je keuze uit verschillende soorten grootte korrels en geuren.

Active pearls biokat

Biokat heeft naast kattengrit ook active pearls. Active pearls zijn gemaakt van kokosnoot schalen, dit is een natuurlijke soort van actieve kool. Actieve kool zorgt voor een geurbinding en absorptie. Dit voorkomt vieze geurtjes in de kattenbak.

De active pearls versterken zelfs het klonteren van het kattengrit! Zo kan je het biokat kattengrit langer gebruiken.

biokat classic fresh 3 in 1

Onze top 5 biokat kattenbakvulling

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5 biokat kattenbakvulling, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden.

Biokat classic

De korrels van de Biokat classic kattenbakvulling bestaat uit 3 soorten korrels. De grove korrels zuigen alle vloeistoffen op, de medium korrels zorgen voor een sterk klonterings vermogen en de kleine korrels zorgen ervoor dat de grote en medium korrels zich kunnen samen binden. Dit alles zorgt ervoor dat er sterke klonten worden gevormd. Wat fijn is als je de kattenbak gaat uitscheppen.

De kattenbakvulling van biokat classic heeft amper uitloop, het blijft niet plakken aan de pootjes van je kat. Dit scheelt ook weer opruimwerk.

Specificaties:

 • grofkorrelige kattenbakvulling
 • gemaakt van 100% natuurlijke klein
 • klontvormende kattenbakvulling
 • gemaakt van natuurlijke klei
 • verkrijgbaar in 10 liter een 18 liter

Biokat’s diamond care fresh

De biokat’s diamond care fresh geeft super bescherming tegen vieze geurtjes door de actieve kool in de kattenbakvulling. Biokat noemt de actieve kool ook wel de zwarte diamant, deze zijn gemaakt van kokosnootschalen. Dit bind de vieze geurtjes die vrij komen in de kattenbak.

De groene diamant staat voor de aloë vera. Deze is tijdens de productie over de kattenbakvulling van biokat gesproeid, zo krijgen alle korrels een douche van verzorging! Je kat zal na gebruik van de kattenbakvulling zachte pootjes overhouden. Je kan dit zelf eens testen door korrels plat te drukken en te wrijven tussen je vingers. Hierna weet je dat het echt werkt!

Specificaties:

 • met aloë vera voor milde verzorging
 • actieve kool voor geurbinding

Biokat’s classic fresh 3 in 1

De biokat´s 3 in 1 is een kattenbakvulling die fijn is voor het baasje en de kat. Naast dat het zacht is voor de pootjes en weinig uitloop heeft, heeft de de biokat´s classic ook een lekkere frisse lentegeur. Deze bestaat uit witte bloemen, kruiden en muskus. Net subtiel genoeg om te ruiken en niet te scherp voor jouw kat zijn neus. De lentegeur bestaat uit een aroma protect formula. Als het kattengrit nat wordt van urine worden geuren ingesloten en de lente geur komt vrij.

Net als de normale biokat classic bestaat deze kattenbakvulling ook uit 3 verschillende korrelgrootte.

Specificaties:

 • grofkorrelige kattenbakvulling
 • gemaakt van 100% natuurlijke klein
 • klontvormende kattenbakvulling
 • verkrijgbaar in 10 liter en 18 liter
 • met frisse lentegeur

Biokat micro classic

Het grootste voordeel van biokat micro classic is de extreme geurbinding. Dit komt door de klei die gebruikt wordt voor de kattenbakvulling. De poriën in de klei sluiten de vieze geurtjes op waardoor deze helemaal ingesloten zit en niet meer vrij komt!

De korrels van biokat micro classic absorberen tot wel 300% hun eigen grootte. Dit is enorm veel! Door het grote absorptie vermogen krijg je stevige klonten kattengrit die je met gemak uit e kattenbak kan scheppen. De korrels zijn fijn kattenbakkorrels en zijn daarom zacht voor de pootjes van je kat.

Specificaties:

 • klonterend kattengrit
 • enorm absorptie vermogen
 • fijne korrels
 • geurinsluiting

Biokat babypoeder

Ook deze soort biokat kattenbakvulling bestaat uit 3 soorten korrelgroottes. De fijne, grove en middel korrels hebben allemaal hun eigen voordelen. Samen vormen ze extreem grote en stevige klonten na aanraking met urine. Deze kan je makkelijk uit de kattenbak scheppen.

Naast het extreem klonter vermogen ruikt dit kattengrit ook nog eens naar babypoeder! Door de verschillende korrel groottes blijven de korrels niet aan de pootjes van je kat plakken, hierdoor is er weinig uitloop van de kattenbak.

Specificaties:

 • biokat babypoeder geur
 • klonterend kattengrit
 • geurinsluiting
 • weinig uitloop
biokat aanbieding

Wat is biokat?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een biokat is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Biokat is een merk wat kattenbakvulling produceert. Er zijn verschillende lijnen zoals biokat classic, biokat micro en biokat diamond. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen waar jij als baasje voor zou kunnen kiezen. Hieronder kun je lezen wat biokat precies voor bedrijf is1

Deze bestaan allemaal uit 100% natuurklei. De klei soorten wordt gewonnen in Zuid Duitsland, hiermee zijn de transportwegen kort en is de kattenbakvulling ook nog eens ecologisch verantwoord.

In Zuid Duitsland worden afgravingen gedaan onder gecontroleerde omstandigheden. Geologen zorgen ervoor dat de natuur behouden blijft. Op de website van biokat is zelfs te vinden dat er een ijsvogel een nestje heeft gemaakt in een van de afgravingen. Als de afgraving is stilgelegd, gaat biokat samen met de natuurbescherming aan de slag zodat er weer bossen kunnen ontstaan.

Nu je weet wat een biokat is en welke soorten er bestaan, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er het zou moeten kopen. Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een biokat met zich mee brengt. Neem deze redenen goed door, zodat je voor jezelf kan bepalen wanneer een situatie voor jou van toepassing is.

biokat classic

Waarom een biokat kattenbakvulling kopen?

Nu je weet wat wat biokat kattenbakvulling is en welke soorten te koop zijn op de markt. Is het goed om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Je kat heeft kattenbakvulling nodig

Een beetje voor de hand liggend maar dit is wel de waarheid. Een kat moet nou eenmaal kattenbakvulling in zijn kattenbak hebben! Heb je nog geen kattenbak? Bekijk dan ook even ons artikel over kattenbakken.

Klonterend kattengrit

Het kattengrit van biokat staat erom bekend dat het super goed klontert. Dit zorgt ervoor dat het vieze kattengrit makkelijk van het vuile kattengrit gescheiden kan worden. Zo houd je langer een schone kattenbak en gaat het grit ook langer mee.

Ecologisch verantwoord

Biokat kattengrit is ecologisch verantwoord. Zoals je hierboven al kon lezen komt het klei waarvan biokat kattenbakvulling is gemaakt uit ecologische groeven in Duitsland. Zo help jij ook een klein beetje mee aan een beter milieu!

Redelijke prijs

Biokat heeft een redelijke prijs! Het is niet duur maar ook niet de goedkoopste op de markt. Wel is de prijs kwaliteit verhouding erg goed. Je kan erg lang doen met een zak biokat.

Bij veel kattenproducten kan je jezelf soms afvragen of zo’n product echt nodig is. In het geval van een kattenbakvulling kunnen wij hierop volmondig ja zeggen. Dit is één van de must have producten die jij in huis moet hebben, zodra je een kat of kitten hebt gekocht.

biokat fresh

Biokat kopen? Hier moet je op letten:

Wanneer jij biokat kattenbakvulling gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de vier belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Geur

Biokat heeft bij een aantal soorten kattenbakvulling geurtjes toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat er een frisse geur zoals babypoeder, lavendel of lentegeur vrij komt na aanraking met de urine van je kat. Wil je liever geen geurtje aan je kattenbakvulling? Geen probleem, biokat heeft ook kattenbakvulling zonder geurtjes. Door de grove poriën in het klei worden geurtjes ingesloten.

Inhoud

De meeste zakken van biokat’s hebben een inhoud van 10 liter of 18 liter. Als je meerdere kattenbakken in huis hebt staan is het raadzaam om voor een grootverpakking te kiezen. Ook kan je kiezen voor een multi verpakking. Vaak zit hier net nog wat meer korting op!

Korrelgrootte

Biokat heeft 2 verschillende soorten korrels. De micro korrels, deze bestaan uit fijne korrels die zacht zijn voor de pootjes van je kat. Ook bestaan er de 3 in 1 korrels. Deze bestaan uit grove, fijne en middelgrootte kleikorreltjes. Allemaal hebben ze hun eigen functie en zullen samen grote klonters kattengrit maken.

Ervaring van andere kopers

Bij het doen van product onderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft. Lees daarom voor je aankoop reviews van het product.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een biokat begint vanaf zo’n €10,- en kan oplopen tot ongeveer €40,-, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor biokat tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

biokat

Biokat: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over biokat uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Waar is biokat in de aanbieding?

Biokat is vaak in de aanbieding bij verschillende verkooppunten. Bij bol.com zijn er vaak buiten de aanbieding om ook multiverpakking deals. Je krijgt korting op bijvoorbeeld 3 pakken biokat kattenbakvulling.

Hoe vaak kattenbakvulling vervangen?

Vaak staat er op een verpakking van kattenbakvulling hoe lang je er ongeveer mee kan doen. In onze ervaring staat er vaak 30 dagen of 60 dagen op de verpakking. Wij doen eigenlijk altijd langer met de kattenbakvulling die wij hebben.
Als je elke dag netjes de ontlasting en de urine klonters verwijdert uit de kattenbak blijft deze langer schoon en fris. Als je merkt dat er kleine stukjes urine klontjes los in de kattenbak zitten of dat ze urine aan de bodem plakt, dan is het tijd om de bak helemaal te verschonen.

Hoeveel kattenbakvulling in kattenbak?

Wij gebruiken eigenlijk altijd de standaard maat voor kattenbakvulling dit is een laag van 5 cm diep! Ook vullen wij deze regelmatig bij omdat je natuurlijk ook kattenbakvulling eruit schept tijdens het scheppen van de kattenbak.
Katten willen graag dat de gehele kattenbak vol zit met vulling, zo kunnen ze in alle rust graven en zoeken naar een plekje waar ze hun behoefte willen doen. Zit er te weinig kattengrit in de kattenbak of is alles naar 1 kant of hoek gegraven? Dan zou je toch wat meer kattenbakvulling moeten toevoegen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Ben je er niet helemaal uitgekomen? Dan horen wij dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag. Wil je meer weten over katten? Bekijk dan onze artikelen over bio kattengrit of katten shampoo.

Plaats een reactie