Biologisch afbreekbare kattenbakvulling: Ontdek hier de beste 16 van 2022!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste kattenmand van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een kattenmand, waarvoor je het gebruikt en waar je die het beste kan neerzetten.

Als laatste geven wij je wat tips mee rondom het weggooien van biologisch afbreekbare kattenbakvulling.

De beste biologisch afbreekbare kattenbakvulling van 2022!

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit. Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat wij jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste biologisch afbreekbare kattenbakvulling van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Onderstaande producten zijn in diverse maten en kleuren te verkrijgen. Klik op “controleer prijs” om de beste biologisch afbreekbare kattenbakvulling voor jouw kat te vinden.

Zit jouw beste biologisch afbreekbare kattengrit hier niet bij? Niet getreurd, bol.com heeft wel meer dan 70 verschillende soorten biologisch afbreekbaar kattenbakvulling.

Onze top 5 biologisch afbreekbaar kattengrit

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katteneigenaren ook een fijne biologische kattenbakvulling vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Ekoo cat litter tofu: Biologisch afbreekbare kattenbakvulling

Ekoo cat litter, het is een product dat sinds kort op de markt is. Volgens ons is dit de beste biologisch afbreekbare kattenbakvulling. Wij hebben verschillende soorten ekoo cat litter dan ook mogen testen.

Ekoo cat litter is gemaakt van tofu, een restproduct wat overblijft na sojaproductie. Duurzaam kattengrit dus! Dit kattengrit klontert super goed als het in aanraking komt met de urine van jouw kat. Waardoor het uitscheppen een makkelijk klusje wordt. De klonters urine en de drollen van jouw kat kunnen dan in de wc doorgespoeld worden. Geen zorgen over verstopping, deze bollen lossen helemaal op! Wat ook top is is dat dit kattengrit niet stoft! Wij hebben dit zelf mogen testen en we hadden geen last van stof en geen last van uitloop.

Ekoo cat litter komt voor in 4 kleurtjes met daarbij behorende subtiel aanwezige geurtjes. Zo is er lavendel (paars), groene thee (groen), babypoeder (blauw) en neutral actieve kool (grijs). Door dit blog heen kan je verschillende foto’s zien ekoo cat litter.

Breedercelect kattenbakvulling biologisch afbreekbaar

Deze biologisch afbreekbare kattenbakvulling is gemaakt van gerecycled papier. 99% hiervan is compleet gerecycled! Er zijn geen andere chemicaliën of giftige stoffen toegevoegd aan deze bio kattenbakvulling.

De bio kattenbakvulling sluit vieze geurtjes in en absorbeert erg goed. Ook het sjouwen met een grote zak kattenbakvulling is verleden tijd, deze papieren vulling is erg licht van gewicht!

Omdat het papier zo sterk samengeperst is komt er nauwelijks stof vrij, dit zorgt voor minder uitloop en vlekken van pootjes op de vloer.

Te gebruiken voor:

  • Composthoop voor de tuin
  • Afval in gft bak

World’s best clumping: Biologische kattenbakvulling

De world’s best cat litter is gemaakt van maïs! Dit is een van de weinige kattenbakvullingen die hiervan is gemaakt. De korrels zijn sterk samen geperst waardoor er enorme absorptie plaats vindt als het in aanraking komt met urine. De urine verandert de kattenbak korrel in makkelijk uitschepbare klonten.

Door dat het zo snel klontert komen er bijna geen vieze geurtjes vrij en stof door de woonkamer heen is verleden tijd!

Te gebruiken voor:

  • Het spoelen door het toilet

Biologisch kattengrit: Cat’s Best Sensitive Biodegradable

Het biologisch kattengrit van cat’s best is een natuurlijk product wat 100% biologisch afbreekbaar is. Het is vrij van kunstmatige en chemische stoffen.

Cat’s best sensitive is gemaakt van 100% natuurlijke houtvezel. Deze houtvezels kunnen tot wel 7 keer hun volume absorberen, dit houdt in dat je super lang met dit kattengrit kan doen.

Deze biologisch afbreekbare kattenbakvulling is zacht voor de pootjes van de kat. Het is niet voor niks dat dit kattengrit sensitive in zijn neem heeft staan. De korrels zijn fijn van grootte en zullen in aanraking met de urine van je kat veranderen in klonters.

Ook zijn er groene parels aan het kattengrit toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat er een antibacterieel milieu vormd in de kattenbak.

Cat’s Best Sensitive ontwikkelt van nature zijn antibacteriële werking door een actief ingrediënt uit de natuur, die middels groene parels aan het nest worden toegevoegd. Ze ondersteunen dus de antibacteriële hygiëne in de kattenbak.

Te gebruiken voor:

  • Weggooien in de wc
  • Weggooien in de gft bak

Cat’s best öko plus: Biologisch kattengrit


Nog een topper van cat’s best! Deze keer de öko plus biologische kattenbakvulling. De korrels zijn gemaakt van natuurlijke vezels van planten. De plantvezel korrels absorberen tot 3 keer aan hun grootte op aan vocht en nare geuren.

Door dat deze kattenbakvulling zoveel vocht absorbeert kan je er veel langer mee doen dan de ‘normale’ kattenbakvulling. Je kan de Cat’s best öko plus 4 tot 6 weken laten liggen in de kattenbak tot je heel de kattenbak moet schoonmaken.

Er zijn geen kunstmatige of chemische stoffen toegevoegd aan deze bio kattengrit. Daardoor is deze composteerbaar en natuurlijke 100% biologisch.

Te gebruiken voor:

  • De composthoop in de tuin
  • Kattengrit spoelen door de wc

Wat is biologisch afbreekbare kattenbakvulling?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat biologisch afbreekbaar kattengrit is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Biologisch afbreekbaar kattengrit is niks minder dan de vulling voor de kattenbak van jouw kat. Je kat doet er net als bij normaal kattengrit zijn behoeftes in. Alleen de samenstelling van biologisch kattengrit is wat anders dan bijvoorbeeld bij klonterend kattengrit.

Biologisch afbreekbaar kattengrit is vaak gemaakt van restafval producten. Voorbeelden hiervan zijn: mais, papier, tofu, kranten en hout. Deze producten zijn hernieuwbaar. Biologisch kattengrit kan je meestal in de groenbak gooien of op de composthoop. Zo heb je minder afval en help je het milieu een beetje.

Biologisch kattengrit uitkiezen voor je kat kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en formaten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan biologische kattenbakvulling moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

eco kattenbakvulling
Ekoo cat litter in gebruik

Waarom biologisch afbreekbare kattenbakvulling kopen?

Nu je weet wat biologisch afbreekbare kattenbakvulling is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je dit product zou moeten kopen. Hieronder nemen wij je mee in de belangrijkste voordelen die biologisch kattengrit heeft!

Zacht voor kattenpootjes

De meeste soorten biologisch afbreekbare kattenbakvulling is gemaakt van een zacht soort materiaal. Katten vinden het vaak fijner als ze zachte kattenbakvulling onder hun pootjes hebben. Harde kattenbakvulling kan je kat afschrikken waardoor ze niet meer op de bak durven te gaan.

Stofvrij

De meeste biologische kattenbakvulling zijn gemaakt van hout, papier of tofu. Deze producten stoffen vrijwel niet waardoor er geen kattenpoten op de vloer te vinden zijn. Ook de uitloop is aanzienlijk minder omdat deze soorten kattengrit minder snel aan de poten van jouw katten blijven hangen.

Duurzaam

De meeste biologische kattenbakvulling is gemaakt zodat er minder afval het milieu in komt. Door de kattenbakvulling bijvoorbeeld in de groenbak te doen, op de composthoop neer te leggen of in de wc door te spoelen produceer je al een stuk minder afval!

Minder afval

Jouw restafval zal aanzienlijk minder wegen omdat er geen kattengrit meer in gaat. Als je het zo bekijkt gaat je gehele zak kattengrit met extra gewicht van urine en uitwerpselen zo de restafvalbak in. Als deze geleegd wordt zal hierdoor minder gewicht in zitten als je overstapt naar biologisch afbreekbaar kattengrit.

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je biologisch kattengrit zou moeten kopen. Maar kan je biologisch afbreekbaar kattengrit nou eigenlijk door het toilet spoelen? Dat ga je in de volgende alinea ontdekken

kattenbakvulling wc

Kan je biologisch afbreekbaar kattengrit door het toilet spoelen?

Nu je weet waarom je voor biologisch afbreekbaar kattengrit zou moeten kiezen, wil je ook weten of dit door het toilet gespoeld kan worden. Dit kan namelijk schelen met de kosten van afval laten ophalen.

Het antwoord op deze vraag is, niet altijd. Er zijn soorten biologische afbreekbare kattenbakvulling die je door het toilet kan spoelen, maar lang niet alle soorten zijn hier geschikt voor.

De meeste soorten biologisch kattengrit kan je op de composthoop leggen of in de groenbak weggooien. Kijk voor je het kattengrit weggooit in de wc goed of deze daar ook daadwerkelijk voor geschikt is. Als dit kan kan je het biologische kattengrit met een gerust hart in de wc doorspoelen.

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je biologische kattenbakvulling zou moeten kopen. Maar waar moet je op letten als je biologisch kattengrit gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea ontdekken

biologisch afbreekbaar kattengrit

Biologisch afbreekbare kattenbakvulling kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste biologische kattenbakvulling gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Wil je het composteren of niet

Biologisch kattengrit is gemaakt om op de compost hoop te composteren. Dit is beter voor het milieu en je recycled eigenlijk het kattengrit om later opnieuw als mest te gebruiken.

Disclaimer: Als je besluit om het gebruikte kattengrit te composteren, let dan wel op waar voor je het gaat gebruiken. Het kan alleen gebruik worden voor beplanting die laten niet als menselijke consumptie dient. Er blijven natuurlijk bacteriën in de ontlasting van de kat zitten. Plant dan ook nooit jouw moestuintje in de compost van het kattengrit.

Inhoud

De inhoud van de zak is ook een belangrijk punt waar je rekening mee kan houden als je kattengrit koopt. Als je meer dan 1 kattenbak in huis hebt, is het handig om altijd te kiezen voor een groot verpakking of een dubbele multi verpakking. Onze ervaring is dat je toch minder geld kwijt bent als je grotere verpakkingen koopt. Zo bespaar jij ook nog eens geld.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van biologisch afbreekbaar kattengrit begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €30, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

biologisch kattengrit

Biologisch afbreekbare kattenbakvulling: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over biologisch afbreekbaar kattengrit uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Hoe weet ik of kattengrit natuurlijk biologisch afbreekbaar is?

Als alle materialen en ingrediënten in kattengrit 100% afkomen van rest producten dan is het natuurlijk kattengrit. Zoals wij hierboven al benoemden kunnen dit verschillende producten zijn. Wil je echt zeker zijn van je zaak? Controleer dan de verpakking voor je aankoop of het helemaal natuurlijk kattengrit is.

Is biologisch afbreekbaar kattengrit het veiligste kattengrit?

Bijna alle soorten biologisch afbreekbaar kattengrit zijn veilig voor katten. De meest bevatten geen chemische stoffen, geurtjes of kleurstoffen. Als ze dit wel bevatten zijn ze vaak ook niet gevaarlijk voor je kat! Zoals wij hierboven al benoemde zijn de meeste soorten biodegradable kattengrit stofvrij en hebben ze weinig uitloopt. Dit is superfijn voor katten met een allergie, maar ook voor mensen die een stofallergie hebben. Heb je toch nog veel uitloop? Misschien kan je een kattenbakmat of een speciale huisdierstofzuiger uitproberen!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie