Houtkorrels kattenbak: Ontdek hier de 17 beste houtkorrels van 2021!

In dit artikel nemen wij je mee in het beste houtkorrels van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van houtkorrels kattenbak wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zodat jij zeker weet dat je het beste houtkorrels voor jouw kat in huis haalt.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste houtkorrels voor de kattenbak van 2021!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste houtkorrels van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Onze top 5 houtkorrels voor de kattenbak

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5 houtkorrels kattenbak, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden om hun kat mee uit te laten.

Cature Sensitive

Cature is gemaakt van hout dat natuurlijk gevallen is of hout wat anders weggegooid zou worden. Cature hergebruikt dit hout en maakt hier houtkorrels van voor in de kattenbak! 100% van het hout waarvan de houtkorrels van catture zijn gemaakt zijn hergebruikt. Het is naast dat het helemaal hergebruikt is het ook nog eens biologisch afbreekbaar. Deze houtkorrel kan door de wc gespoeld worden of op de composthoop gegooid worden.

Door de organische vezels wordt urine super snel geabsorbeerd, neemt 7 keer het volume van de pellet aan water op en maakt een klontje ervan voor de urine de bodem van de kattenbak heeft bereikt.

Specificaties:

 • Houdt de kattenbak 7 dagen fris
 • Absorbeert de urine en klontert snel
 • Stofvrij
 • Gaat tot 30 dagen mee

Peewee houtkorrels kattenbak

Peewee houtkorrels zijn gemaakt van de Zweedse fijnspar. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Peewee geeft in tegenstelling tot normaal kattengrit weinig uitloop en weinig stof! Superfijn, zo hoef je niet elke dag te stofzuigen. Je doet ongeveer een maand of 4 met 9 kilo peewee houtkorrels. Lees meer over de peewee korrels in ons blog.

Specificaties:

 • Peewee neemt enorm veel vocht op in de houtkorrels
 • Vrij van bindmiddelen
 • Geen geurstoffen, maar geuren worden wel geneutraliseerd
 • Natuurlijke dennengeur van de fijnspar
 • Vrij van chemicaliën

Greencat Eco houtkorrels 25 liter

De houtkorrels van greencat zijn 100% natuurlijk. Ze zijn gemaakt van hout en hebben geen andere gekke toevoegingen. Deze korrels zijn dan ook helemaal biologisch afbreekbaar.

De Eco wood houtkorrels zijn niet klonterend. Dit betekend dat de korrels uit elkaar vallen als ze in aanraking komen met vocht, dus de urine van de kat.

Specificaties:

 • 100% natuurlijke houtkorrels
 • Biologisch afbreekbaar
 • 25 liter houtkorrels
 • Uit elkaar vallende houtkorrels
 • Te gebruiken met een kattenbak met zeef

Plosplan houtkorrels kattenbak

De houtkorrels van plospan kunnen tot wel 2,5 keer zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Daardoor kan je erg lang doen met de plospan houtkorrels. De korrels zijn gemaakt van fijn houtstof, deze zorgt ervoor dat de korrels stofvrij zijn.

In reviews van de houtkorrels is te lezen dat het product de uitwerpselen van je kat geurloos maakt en dat de korrels erg goed absorberen.

Specificaties:

 • Hoog absorptie niveau
 • Stofvrij
 • Geurloos
 • Klonterende houtkorrels
 • Verkrijgbaar in 10,16 en 25 liter houtkorrels

Linda houtkorrels: goedkoopste keuze!

De houtkorrels van Linda zijn de goedkoopste keuze in de wereld van de houtkorrels voor de kattenbak. Deze kattenkorrels zijn dan ook weg te gooien in de gft bak. De linda houtkorrels hebben een fijne geur van hout. Dit mute als het ware de geur van de ontlasting en de urine van jouw kat. Naast dat het als kattenbakvulling gebruik kan worden, kan je het ook gebruiken als bodembedekker voor knaagdieren of vogels.

Specificaties:

 • Frisse fijne houtgeur
 • Kan in de gft bak gegooid worden
 • Te gebruiken voor meerdere doeleinden

Zitten jouw houtkorrels voor de kattenbak hier niet tussen? Niet getreurd, bol.com heeft wel meer dan 70 soorten houtkorrels in zijn assortiment!

houtkorerls

Wat je moet weten voor je houtkorrels voor de kattenbak koopt?

Voor je houtkorrels kattenbakvulling gaat kopen is het handig om aan een aantal dingen te denken. Wat is zijn houtkorrels precies? Waarom heeft je kat een houtkorrels nodig en welke soorten houtkorrels zijn er te koop? Daar gaan wij hieronder even op in!

Wat zijn houtkorrels voor de kattenbak?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een houtkorrels voor de kattenbak zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Houtkorrels zijn korrels die je gebruikt in de kattenbak, je kat kan zijn behoefte hierop doen en erna begraaft hij deze met de schone korrels in de kattenbak. Houtkorrels zijn natuurlijk gemaakt van hout! Dit zijn fijne delen houtkorrel die samengeperst zijn kleine hout pallets, hierdoor kan het goed gebruikt worden als kattenbakvulling. Ze voelen voor de volwassen kat namelijk natuurlijk aan.

De houtkorrels kunnen vaak veel vocht absorberen waardoor de urine van je kat helemaal wordt opgenomen. Houtkorrels bestaan er in klonterende en in de uit elkaar vallende variant.

Welke soorten houtkorrels voor de kattenbak zijn er te koop?

Nu je weet wat houtkorrels precies zijn, is het ook handig om te weten welke houtkorrels er allemaal te koop zijn. Wij hebben de soorten houtkorrels voor je op een rijtje gezet!

Normale houtkorrels

De normale houtkorrels zijn kleine pellets van hout die gemaakt zijn van samengeperst hout. Het uiterlijk van deze korrels lijkt een beetje op samengeperst konijnenvoer. Alleen is het dan beige en wat dikker. De normale houtkorrels vallen na contact met water uit elkaar en moeten door middel van een zeef gescheiden worden van de schone houtkorrels.

Klontvormende houtkorrels

Deze soort houtkorrels zijn net iets anders dan de normale. Beide hebben een hoog absorptievermogen, alleen de klontvormende houtkorrels klonteren aan elkaar. Erg handig als je het uit de kattenbak moet scheppen!

Nu je weet wat houtkorrels voor de kattenbak zijn en welke soorten er bestaan, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die houtkorrels met zich mee brengen.

Neem deze redenen goed door, zodat je voor jezelf kan bepalen wanneer een situatie voor jou van toepassing is.

houtkorrels kattenbak

Waarom houtkorrels kopen?

Nu je weet wat houtkorrels zijn en welke soorten te koop zijn op de markt. Is het goed om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Bij veel kattenproducten kan je jezelf soms afvragen of zo’n product echt nodig is. In het geval van fijne houtkorrels kunnen we hierop volmondig ja zeggen. Dit is één van de must have producten die jij in huis moet hebben, zodra je een kat of kitten hebt gekocht.

Maar waarom dan en welke voordelen biedt dit product?

Milieuvriendelijker

Houtkorrels zijn vaak gemaakt van afvalhout of hout wat anders niet meer hergebruikt kan worden. Het krijgt een 2e leven door ze te gebruiken als houtkorrel voor in de kattenbak. Sommige houtkorrels kunnen zelfs weggegooid worden in de gft bak (groenbak), wc of de composthoop. Lees voor dat je een van deze stappen uitvoert, wel even na of dit kan met de houtkorrels die je hebt aangeschaft.

Minder uitloop van kattengrit

Houtkorrels zijn samengeperst, hierdoor komt er minder snel stof vrij dat door de lucht dwarrelt. Dit betekend dat je minder snel uitloop hebt van de kattenkorrels en minder snel hoeft te stofzuigen! Wij vinden dit in ieder geval super fijn.

Minder stof

Al met al genoeg redenen waarom je een houtkorrels kattenbakvulling zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea allemaal ontdekken.

kattenbakvulling houtkorrels

Houtkorrels kattenbak kopen? Hier moet je op letten:

Wanneer jij de beste houtkorrels gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de vijf belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Heb je een kitten in huis?

Houtkorrels zijn wat groter en harder dan normaal kattengrit. Als je een kitten in huis hebt of een nestje kittens. Dan is het raadzaam om niet te beginnen met houtkorrels. Een kitten moet al wennen aan een kattenbak en leren dat hij daar zijn behoeftes moet doen. Leer je kitten als hij wat ouder is op een kattenbak te gaan met houtkorrels.

Welke kattenbak heb je in huis

Houtkorrels hebben niet perse een andere kattenbak nodig, al je houtkorrels in huis hebt die klonteren. Heb je houtkorrels gekocht die niet klonteren maar uit elkaar vallen? Dan is het raadzaam om te kijken of jouw kattenbak hiervoor geschikt is. Het eruit scheppen van urine is wat moeilijker met houtkorrels die uit elkaar vallen. Als je een kattenbak met zeef hebt, dan kan je de houtkorrels in de kattenbak zeven. Hierdoor vallen het uit elkaar gevallen kattengrit erdoor heen en heb je de kattenbak verschoond.

Inhoud van de verpakking

Soms lijkt het alsof minder inhoud van een product goedkoper is voor je portemonnee. Niks is minder waar, als je een dubbelpak of een groot formaat houtkorrels koopt ben je vaak goedkoper uit! Je krijgt meer waar voor je geld en je betaald ook maar 1 keer verzendkosten!

Ervaring van andere kopers

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het houtkorrels kattenbak. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft. Lees daarom voor je aankoop een houtkorrels kattenbak review.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van houtkorrels voor de kattenbak begint vanaf zo’n €5,- en kan oplopen tot ongeveer €50,-, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor een houtkorrels tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Ben je er niet helemaal uitgekomen? Dan horen wij dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

linda houtkorrels

Welke kattenbak voor houtkorrels?

Zoals wij hierboven al beschreven is niet elke kattenbak geschikt voor elke soort houtkorrels. Hieronder hebben wij 3 soorten kattenbakken met de soorten houtkorrels die geschikt zijn ervoor uitgelicht.

Peewee kattenbak

De Peewee kattenbak heeft altijd een zeef in de bak zitten. Niet alleen peewee houtkorrels zijn hier geschikt voor, maar ook houtkorrels die uit elkaar vallen na een plasje en klonterende houtkorrels.

Kattenbak met zeef

Een kattenbak met zeef is vergelijkbaar met een peeweekattenbak. Deze doet precies hetzelfde, het maakt niet uit of je klonterende of uit elkaar vallende houtkorrels hiervoor gebruikt. Het is maar net wat je zelf fijner vind.

Normale kattenbak

De normale kattenbak heeft natuurlijk geen zeef, je schept hier bij de vuile houtkorrels uit de kattenbak. Als je hierbij houtkorrels gebruikt die uit elkaar vallen, dan is het erg moeilijk om deze ook van het schone kattengrit te verwijderen. Bij een normale kattenbak gebruik je dan ook klonterende houtkorrels.

peewee houtkorrels

Kan je houtkorrels kattenbak in de wc weggooien?

Er zijn bepaalde soorten kattenbak korrels die je in de wc kan weggooien. Deze zijn vaak ook biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu in het water. Houtkorrels zijn milieu bewuster dan normaal kattengrit van klei, alleen kan je ze niet allemaal door de wc spoelen. Voor dat je dit doet kijk even op de verpakking of dit kan of niet. De producten van Cature zijn wel geschikt voor het ledigen in de wc of weggooien in de groenbak!

Kan je houtkorrels kattenbak in de groenbak gooien?

Houtkorrels, ze klinken alsof ze helemaal natuurlijk zijn en in de gtf bak gegooid kunnen worden. Maar is dat ook zo? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Vaak wordt er gedacht dat houtkorrels voor op de kattenbak biologisch afbreekbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn dat houtkorrels op de compost hoop kunnen of in de gft bak gegooid kunnen worden. Dit is helaas niet altijd het geval. Kijk dus goed op de verpakking van de houtkorrels, voor dat je houtkorrels op de compost hoop gooit of in de gft bak!

Wat is beter kattengrit of houtkorrels?

Volgens de praktijk voor kattengedrag vinden katten houtkorrels vaak hard aan hun pootjes. Belangrijk is dan ook om kittens een kattenbak te geven met ander soort kattengrit. Denk hierbij aan kattengrit zonder parfum en die klein is qua korrel. Zie ons blog over de beste kattenbak korrels.

Als je kijkt naar het verschil tussen kattengrit en houtkorrels zijn er niet super veel verschillen te vinden. Kattengrit is vaak niet natuurlijk of biologisch, houtkorrels zijn dit wel. Kattengrit kan je meestal niet door de wc spoelen of in de gft bak gooien, houtkorrels kunnen dit soms weer wel. Beide doet uit eindelijk precies hetzelfde, je katten kunnen het gebruiken als een toilet.

Het blijft je eigen keuze wat je fijner vind voor in de kattenbak, wij kiezen graag voor klonterende kattengrit. Dit is makkelijk uit de kattenbak te scheppen en snel te verwijderen. Houtkorrels komen ook in de klonterende variant.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel! We hopen dat je iets aan dit artikel hebt gehad, zo ja dan horen wij dat graag in de comments!

Heb je nog vragen na aanleiding van dit artikel dan horen wij dat natuurlijk ook graag. Meer weten over katten? Lees dan onze artikelen over de beste klimmuur voor je kat of over het beste antivlooienmiddel.

Plaats een reactie