Goedkope kattenbakvulling: Ontdek de 15 beste volgens katjes!

Ben jij op zoek naar goedkope kattenbakvulling, die goed is en binnen je budget valt? Wij hebben de beste en goedkoopste kattenbakvulling op een rij gezet.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste goedkope kattenbakvulling voor je kat van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een kattenbakvulling, welke soorten er bestaan en hoe je dit gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zodat jij zeker weet dat je de beste goedkope kattenbakvulling in huis haalt.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste goedkope kattenbakvulling van 2021!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die onder elk product staat.

We nemen je hieronder mee in de beste goedkope kattenbakvulling van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Heb je na het zien van bovenstaande producten nog geen keuze kunnen maken? Geen probleem, op bol.com staan er meer dan genoeg soorten goedkope kattenbakvulling!

goedkoop kattengrit

Onze top 3 goedkope kattenbakvulling

Na het zien van bovenstaande producten, heb je hopelijk al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet gelukt? Geen zorgen, bekijk dan onze top 3 van goedkope kattenbakvulling. Deze hebben wij geselecteerd op basis van reviews en ervaringen van andere mensen.

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al een keer bewezen heeft aan andere kopers. Een beter product dan dat ga je niet vinden! Bekijk snel onze top 3 hieronder.

Silicaat kattenbakvulling

Deze silicaat kattengrit van Golden grey master lijkt duur. Tot dat je merkt hoeveel hij absorbeert en hoe lang je kan doen met 1 zak van 14 kilo. Door het absorptie vermogen van 380% is het onmogelijk dat de klonten uit elkaar vallen met scheppen. Na het scheppen is de rest van het gritnog schoon en gaat nog 2 maanden mee.

Onze ervaring is dat dit kattengrit amper stoft en niet aan de bodem van de kattenbak plakt! Wat ook fijn is is dat het ook lekker ruikt, het heeft de geur van babypoeder. Zelf heb ik er langer mee gedaan dan 2 maanden. Ik heb er uit eindelijk 3 maanden mee kunnen doen. Deze kattenbakvulling is ook geschikt voor zelfreinigende kattenbakken.

Je hebt aan 14 kilo dus genoeg voor 2 maanden. Dit is uiteindelijk maar €2 per week!

Plospan: beste goedkope plantaardige kattenbakvulling

Deze plantaardige kattenbakvulling van Plospan is gemaakt van houtkorrels. Door het hoge absorptie vermogen kan 1 korrel wel 2,5 keer zijn gewicht op nemen aan vocht.Hierdoor zijn de houtkorrels zuinig in gebruik. Er vormen zich geen klonten maar de houtkorrels vallen uit een.

Dit is perfect voor een zeefbak of een peewee kattenbak. Je kan plospan zelfs kan vergelijken met de dure PeeWee kattenbakvulling, het is de goedkopere versie hiervan. Je kan de houtkorrels bij het het biologisch afval gooien want ze zijn biologisch afbreekbaar. Nare geurtjes heb je ook geen last meer van.

Deze kattenbakvulling kost 10,45 bij 25 liter. Hier doe je ongeveer 2 maanden mee. Dit is rond de €1,30 per week.

Biokat’s: Goedkope kattenbakvulling klontvormend

Deze kattenbakvulling van Biokat is een kattengrit met een klonterend, innovatieve natuurklei vulling met actieve kool voor een effectieve verwijdering van nare geurtjes. Het grind is geparfumeerd met babypoeder geur! Ook is er aloe vera toegevoegd waardoor er ook op een natuurlijke verzorgde manier voor de pootjes van je kat gezorgd wordt.

De korrel is stofarm en dit merkte ik ook echt in mijn woonkamer! Rond de bak was het een stuk minder vies. De kattenbakvulling klontert en maakt platte klontjes van de urine die makkelijk uit te scheppen zijn. De vulling is gemaakt van natuurklei en kan in de groenbak gegooid worden na gebruik.

Je kan ongeveer 60 dagen doen met 1 zak van biokat’s. Omgerekend is dit 2 volle maanden met 1 volle zak grind. Dat is ongeveer €1,10 per week. Dit maakt dat dit de goedkoopste kattenbakvulling is van dit artikel.

goedkoopste kattenbakvulling

Wat is goedkope kattenbakvulling?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat goedkoop kattengrit is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Goedkoop kattengrit uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en inhoud. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Kattenbakvulling is eigenlijk te vergelijken met het water in een toilet voor mensen. Wij trekken door en onze uitwerpselen worden weggevoerd. Een kat doet zijn behoefte in de kattenbakvulling en graaft er wat grit overheen. Het is dan aan het baasje of aan de automatische kattenbak om de uitwerpselen te scheiden van het schone kattengrit.

Zorg er altijd voor dat je elke dag de uitwerpselen van je kat verwijdert uit de kattenbak. Je kat wilt immers niet dagenlang op een vies toilet zitten. Zeker met meerdere katten moet je hier goed op letten! Verwijder de klonten, ontlasting of zeef het schone grit van het vieze grit.

Maak ook zeker de kattenbak een keer per maand (of anders aangegeven op de verpakking van het grit) helemaal schoon. Verwijder al het grit en en maak de kattenbak schoon met een water en kat vriendelijke zeep. Je kat zal waarschijnlijk na deze grote schoonmaak zijn bak meteen gebruiken. Zo zit zijn geurtje weer in de kattenbak en is zijn territorium afgebakend.

Waarom zou je dan kiezen voor een goedkope variant van kattenbakvulling? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

Waarom goedkope kattenbakvulling kopen?

Nu je weet wat de beste goedkope kattenbakvulling is, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een goedkoop kattengrit met zich mee brengt.

Kattenbakvulling bestaat er in verschillende soorten prijsklassen. Het hoeft niet altijd duur te zijn. Soms zijn zelfs de goedkopere varianten beter dan de duurdere opties. Vaak betaal je ook voor de merknaam en bekendheid. Bij het kopen van kattenbakvulling moet je ook vooral op de prijs, inhoud en hoe lang je met het grit kan doen letten. Als je die drie punten vergelijkt met een duurdere variant kan je uitkomen op een langere gebruiksduur en een vollere portemonnee bij een goedkope kattenbakvulling.

De soorten kattenbakvulling in die blog zijn goed en goedkope kattenbakvulling. Al met al genoeg redenen waarom je goed en goedkoop kattengrit zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea allemaal ontdekken.

beste goedkope kattenbakvulling

Goedkope kattenbakvulling kopen? Hier moet je op letten!

Wanneer jij de beste goedkope kattenbakvulling voor je kat gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt, verwacht en wat je kat nodig heeft..

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd

Klonterend of niet klonterend kattengrit

Je kan kattengrit opdelen in klonterend en niet klonterend kattengrit. Zoals hierboven beschreven hebben beide hun voordelen en nadelen. Je moet vooral letten op welk kattengrit geschikt is voor de kattenbak die je in huis hebt.

Heb je een kattenbak met deksel, een zeefbak of een open kattenbak? Dan is klonterend grit het handigste. Je kan ook voor silica korrels gaan op niet klonterende basis. Dit verkleurd na aanraking met urine.

Heb je een peewee kattenbak? Dan kan je het beste gaan voor niet klonterend kattengrit op basis van hout. De uit elkaar gevallen korrels zullen door de zeef in de bodem naar beneden vallen. Meer weten of de peewee kattenbak? Bekijk dan het artikel over het merk peewee.

Hoeveel heb je nodig?

Dit artikel gaat over goedkope kattenbakvulling. Natuurlijk is een kattenbakvulling pas echt goedkoop als je veel liters krijgt voor weinig geld. Kijk daarom altijd voor dat je een kattenbakvulling koopt hoeveel liter er in de zak zit.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor hoelang je het grit in je kattenbak kan laten liggen. Sommige kunnen 31 dagen blijven liggen en andere tot wel 60! Hier zit een groot verschil in qua geld. De vulling van 31 dagen moet je na een maand al bijkopen. Waarschijnlijk ben je dan veel meer geld kwijt in totaal dan aan de vulling van 60 dagen.

Dit vinden wij zelf een van de belangrijkste punten waar je op kan letten bij het kopen van goedkope kattengrit. Zo vind jij makkelijker de goedkoopste kattenbakvulling.

Ervaring/reviews van andere kopers

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft.

Door reviews te lezen kan je al snel erachter komen of het product geschikt is voor jou en je kat of niet. Mensen delen vaak hun eerlijke ervaringen. Neem maar eens een kijkje op bol.com. Door de reviews te lezen weet je of dit product naar jouw wensen is.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om een wat meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van goedkope kattenbakvulling begint vanaf zo’n €5 en kan oplopen tot ongeveer €17. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten. Natuurlijk zijn er duurdere soorten kattenbakvulling. Deze vallen dus niet onder het segment ‘goedkope kattenbakvulling’.

kattenbakvulling goedkoopste

Hoeveel kattenbakvulling moet er in de kattenbak?

De meeste fabrikanten van kattengrit houden ongeveer 5 centimeter aan grit aan voor in de kattenbak. Het beste is inderdaad om minimaal 5 cm kattengrit aan te houden, maar meer vind je kat alleen maar fijn! Er is dan meer grit waarmee hij zijn uitwerpselen kan begraven. Het begraven is nodig om de geur van de uitwerpselen van je kat mee te maskeren. In het wild zou je kat door deze geur ontdekt kunnen worden. Tevens is het ook fijn dat je kat het kan begraven zodat deze geur niet door je huis verspreid wordt.

Een dikke laag kattenbakvulling voorkomt ook dat de uitwerpselen van je kat niet aan de bodem of zijkant van de kattenbak blijven plakken.

Welke soort goedkoop kattengrit bestaat er?

Je kan kattenbakvulling opdelen in 2 verschillende delen. Klonterend en niet klonterend kattengrit. Beide hebben andere voor en nadelen.

Klonterend houdt in dat het grind een bol vormt nadat de kat zijn plasje heeft gedaan. Dit is makkelijk uit de kattenbak te scheppen en laat een schone kattenbak achter.

Niet klonterend doet dit simpelweg niet. Niet klonterend kattengrit kan op verschillende manieren reageren als erop geplast is. Het wordt een plakkaat die op de bodem van de kattenbak ligt, het grind verkleurd zodat je weet wat vies is of het kattengrit valt uit elkaar. De ontlasting kan je natuurlijk bij beide soorten zo eruit scheppen.

Ook bestaan er silicaat en plantaardige vormen van kattenbakvulling. Silicaat is een mix van zeolitische materialen dat poreus is van samenstelling. Het absorbeert vloeistof en geurtjes en klontert niet. Plantaardige kattenbakvulling is meestal klontvormend, absorbeert geurtjes en geeft weinig stof af.

goedkoopste kattenbakvulling

Hoe lang doe je met goedkope kattenbakvulling?

Welke kattenbakvulling je ook gaat kopen, het stukje goedkoop is duurkoop moet je goed in je achterhoofd houden.

Hierboven staat de prijs die je ongeveer per week bij elke kattenbakvulling kwijt bent. Deze komen allemaal uit tussen de 1 euro en 1,50. Bij de jumbo koop je een zak van 6 liter voor 2,99. HIer mee doe je maximaal 2 weken. Uit eindelijk ben je daar veel meer geld aan kwijt! Terwijl de genoemde kattenbakvulling hierboven echt kwalitatief hoger scoort en goedkope kattenbakvulling uit de supermarkt duurder is.

Welke je nou echt moet kopen? Dat is aan jou! Neem een kijkje bij de beste en goedkoopste kattenbakvullingen hierboven, kijk welke het beste bij jou, je kat en de bak past.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Dit horen we graag in de comments!

Ook nieuwsgierig naar andere beste kattenspullen? Lees dan ook de artikelen over: beste kattentuig en beste katten drinkbak. Heb je vragen? Laat deze dan achter onder in de comments.

Plaats een reactie