Urinary kattenvoer: Ontdek hier 20x de beste van 2022!

Een van onze katten Milone, heeft vorig jaar last van haar blaas gehad. Wat begon met blaasontsteking ging daarna over in blaasgruis. Dit komt voor bij veel katten en is goed te verhelpen met urinary kattenvoer. Benieuwd naar hoe je blaasgruis bij je kat kan oplossen door middel van urinary kattenvoer? Lees snel verder!

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste urinary kattenvoer van 2022. Ook nemen wij je mee in waarom je een urinary kattenvoer voor je kat moet kopen en waar je op moet letten bij je aankoop.

We sluiten af met de meest gestelde vragen over urinary voer voor je kat. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Disclaimer: Geef je kat alleen urinary kattenvoer als je kat ook echt blaasgruis heeft! Als je dit niet zeker weet raadpleeg dan altijd de dierenarts. Urinary kattenvoer geven zonder diagnose kan leiden tot nog meer klachten.

Het beste urinary kattenvoer van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit. Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste urinary kattenvoer van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Urinary kattenvoer

Kattenvoer, je kat heeft dit nodig in zijn dieet! Het wordt ook wel droogvoer of kattenbrokken genoemd. Hierin zitten de voedingsstoffen die jouw kat elke dag weer nodig heeft. Hieronder hebben wij de beste urinary brokken kat voor je op een rij gezet. Deze hebben wij geselecteerd op basis van de beoordelingen die de producten hebben gekregen.

Urinary kattenvoer nat

Naast dat je kat droogvoer nodig heeft, is natvoer ook erg belangrijk. Vooral bij katten met blaasproblemen mag natvoer niet missen in hun dieet. Natvoer bestaat voor maar liefst 75% uit vocht, dit is super als je kat al last heeft van zijn blaas. Hieronder hebben wij de beste urinary kattenvoer nat voor je op een rij gezet. Deze hebben wij geselecteerd op basis van de beoordelingen die de producten hebben gekregen.

royal canin urinary

Onze top 5 urinary katttenvoer!

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5 met kattenvoer urinary care, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden.

Royal canin urinary so kattenvoer

Het Urinary S/O kattenvoer van Royal Canin is speciaal ontwikkeld voor katten met problemen aan hun urine wegen. Voorbeelden hiervan zijn blaasgruis, calciumoxalaat stenen en struviet.

Wat doet het?

 • Oplossen struvietstenen
 • Voorkomen van struviet en calciumoxalaat stenen
 • Ondersteund aandoeningen van de urinewegen

Verkrijgbaar in verpakkingen van 400 gram, 1,5 kg, 3,5 kg, 7 kg en 9 kg.

Disclaimer: Gebruik dit voer alleen in overleg met de dierenarts. Het voer mag niet gebruikt worden als je kat last heeft van hart en vaatziekten, meerdere urineverzurende middelen gebruikt, zwanger of zogend is.

Kattenvoer royal canin urinary so moderate calorie

Dit voer is net als de ‘normale’ royal canin urinary so gemaakt voor katten met blaasproblemen. Alleen dit voer is ook speciaal gemaakt voor katten die overgewicht of de neiging tot overgewicht hebben.

Wat doet het?

 • Oplossen van struvietstenen
 • Voorkomen van struviet en calciumoxalaat stenen
 • Geeft geen extra kilo’s bij katten met overgewicht
 • Ondersteund bij aandoeningen in de urinewegen
 • Ondersteuning bij een blaasontsteking

Disclaimer: Gebruik dit voer alleen in overleg met de dierenarts. Het voer mag niet gebruikt worden als je kat last heeft van hart en vaatziekten, meerdere urineverzurende middelen gebruikt, zwanger of zogend is.

Husse Katt urinary kattenvoer

Husse urinary kattenvoer is gemaakt voor de volwassen kat. Het verlaagt de ph wwarde van de urine en houdt de blaas van je kat in goede conditie. Het voer is gemaakt zonder conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen. Het voer is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en deskundigen!

Wat doet het?

 • Ondersteund de werking van blaas en urinewegen door middel van een lage ph waarde
 • Stimuleert de vochtopname van je kat
 • Geeft een gezonde en glanzende vacht door omega 3 en 6
 • Voorkomt de aanmaak van haarballen
 • Ondersteund de weerstand door middel van een hoog proteïne gehalte en vitamine A en E
 • Door taurine stimuleert het de gezondheid en het functioneren van het hart en de ogen
 • Ver

Verkrijgbaar in met de inhoud van 2 en 7 kg.

Prins urinary kat struvite en calicium oxalate

Ook Prins heeft voer wat speciaal ontwikkeld is voor katten met blaasproblemen. Prins urinary kat is gemaakt voor het oplossen van struviet bij de volwassen kat. Ook kan het voer gebruik worden ter voorkoming van struviet en calciumoxalaat vorming. Je kan het dus preventief en oplossend gebruiken.

Wat doet het?

 • Verlaagd de ph waarde in de urine
 • Lost struviet kristallen op
 • Voorkomt struviet en calciumoxalaat door middel van een verlaagd eiwit, magnesium, fosfor en calciumgehalte
 • Ondersteund het immuunsysteem door middel van vitamines en mineralen
 • Zorgt voor een glanzende en gezonde vacht door omega 3

Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kg en 5 kg.

Lara kattenvoer urinary

Ook het merk verse legara heeft speciaal urinary kattenvoer in zijn assortiment. Het heet lara kattenvoer urinary. Lara kattenvoer urinary ondersteund de urinewegen en vermindert de kans op blaasgruis. De brokken hebben een kipsmaak en zijn licht verteerbaar.

Wat doet het?

 • Houdt de urinewegen gezond
 • Preventief de kans op blaasgruis verminderen
 • Licht verteerbare kattenbrokken

Verkrijgbaar in zakken van 350 gram, 1 kg en 2 kg.

urinary so

Wat is urinary kattenvoer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een urinary kattenvoer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Helaas kunnen katten een blaasontsteking oplopen. Er zijn 2 soorten blaasontstekingen die je kat kan krijgen. Een blaasontsteking zonder blaasgruis en en blaasontsteking met blaasgruis. Blaasgruis wordt ook wel struviet genoemd. Dit woord heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen hierboven bij alle verschillende soorten urinary kattenvoer.

In het geval van een blaasontsteking met blaasgruis is het raadzaam om de voeding van jouw kat hierop aan te passen. Het beste wat je dan kan doen is urinary kattenvoer kopen, dit lost de blaasgruis (struviet) op. Het belangrijkste is dat het urinary kattenvoer de ph-waarde (zuurtegraad) in de urine laat dalen. Een ph waarde van 6,6 zorgt ervoor dat struviet langzaamaan oplost. Urinary kattenvoer zorgt er ook voor dat je kat minder kans heeft op kristalvorming in de urine en nierstenen.

Alleen urinary kattenvoer voor voor je kat is helaas niet genoeg. Je kat moet ook genoeg vocht binnen krijgen. Zorg ervoor dat je kat genoeg drinkt bijvoorbeeld door middel van een drinkfontein. Geef je kat ook natvoer om aan meer vocht te komen, natvoer bestaat namelijk voor driekwart uit vocht!

Urinary kattenvoer uitkiezen voor je kat kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en formaten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan urinary kattenvoer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

urinary so kat

Waarom urinary kattenvoer kopen?

Nu je weet wat een urinary kattenvoer is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je dit product zou moeten kopen. Hieronder nemen wij je mee in de belangrijkste voordelen die een kattenvoer urinary heeft!

Je kat heeft blaasgruis

Deze reden is eigenlijk de belangrijkste reden om urinary kattenvoer te kopen voor je kat. Zoals wij hierboven al uitlegde kan je dit voer gebruiken om het struviet te laten oplossen en de ph-waarde van de urine van je kat op een goed gehalte te houden. 

Je kat heeft urinewegproblemen

De problemen van de blaas van je kat kunnen zich voordoen op meerdere plekken in de urinewegen. In de blaas zelf, maar zo ook in de urinebuis of urineleiders. Als er in de urine van jouw kat kristellen ontstaan kan je kat last krijgen van blaas en nierstenen. Door middel van urinary kattenvoer kan je de aanmaak van de kristallen en de zuurgraad van je kat proberen op een goed gehalte te krijgen en houden.

Je kat heeft een kuur nodig

Urinary voer wordt vaak door dierenartsen voorgeschreven als je kat blaasproblemen heeft. Bijvoorbeeld: blaasgruis, oxalaat, kristalvorming, nierstenen en blaasontsteking. Onze kat Milone kreeg royal canin urinary voorgeschreven en moest dit een aantal weken eten. Daarna moest haar urine nog een keer worden onderzocht, helaas was er nog steeds struviet in haar urine te vinden. De dierenarts adviseerde om het voer nog een half jaar te geven. Hierdoor is Milone van haar blaasproblemen afgekomen!

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een urinary kattenvoer voor je kat zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je kattenvoer urinary gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

kattenvoer urinary care

Urinary kattenvoer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij urinary kattenvoer voor je kat gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Meerdere katten

Let wel op, katten die geen last van hun blaas hebben mogen geen urinary kattenvoer eten. Als je toch meerdere katten hebt, dan is het verstandig om te kijken voor een kattenvoerbak met chip. Zo weet je dat al je katten het juiste voer binnen krijgen.

Advies van de dierenarts

Het is heel erg belangrijk om te weten of je kat wel urinary kattenvoer mag eten. Veel soorten urinary brokken hebben ook een waarschuwing op de verpakking dat je het alleen maar mag geven op advies van de dierenarts. Ga dus niet zelf aan de slag en laat ook echt onderzoeken of je kat blaasproblemen heeft zoals struviet of calciumoxalaat kristallen.

Inhoud van de zak kattenvoer

Als je 1 kat hebt die kattenvoer urinary nodig hebt dan hoef je geen grote zak aan te schaffen in en keer. Als je weet dat je kat dit voer langer moet eten dan alleen een aantal maanden dan is het wel raadzaam om voor een grotere zak kattenvoer te gaan.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een kattenvoer urinary care begint vanaf zo’n €20,- en kan oplopen tot ongeveer €60,- voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Urinary kattenvoer: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over warmtekussens uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Mogen alle katten urinary kattenvoer eten?

Het antwoord is nee. Urinary kattenvoer is anders in samenstelling dan ‘normaal’ kattenvoer. Als je katten urinary care kattenvoer geeft zonder diagnose, dan kan het meer kwaad doen dan dat het goed doet. Je kat kan een verkeerder ph waarde krijgen in zijn urine en er kunnen juist calciumoxalaat kristallen vormen.

Moet je urinary kattenvoer voor altijd geven?

Meestal moet kattenvoer urinary care een aantal weken tot maanden gegeven worden voordat alle struviet opgelost is. Sommige soorten urinary kattenvoeding mag maar maximaal een aantal maanden worden gegeven. Check dit altijd even na bij je dierenarts of vraag informatie aan de leverancier.
Sommige katten moeten inderdaad heel hun leven urinary kattenvoer eten. Andere katten hebben dit na een tijd niet meer nodig, als het te lang gegeven wordt kan je kat last krijgen van oxalaat stenen en een te zure ph waarde in de urine.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Ben je er niet helemaal uitgekomen? Dan horen wij dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag. Wil je meer weten over kattenvoer? Lees dan onze blogs over de volgende soorten kattenbrokken: hypoallergeen kattenvoer, graanvrij kattenvoer, senior kattenvoer en sterilised kattenvoer.

Plaats een reactie