Kattenluik met chip: Ontdek de 10 beste van 2022!

Komt jouw kat graag buiten, maar ben je niet altijd thuis om de deur voor hem open te doen?

In dit artikel nemen wij je mee in het kattenluik met chip van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van kattenluik met chip wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zodat jij zeker weet dat je het beste kattenluik met chip voor jouw kat in huis haalt.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De 10 beste kattenluiken met chip van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste kattenluikjes met chip van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Onze top 4 kattenluik met chip!

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 4 kattenluik met chip, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden om hun kat mee uit te laten.

Petsafe staywell microchip: Kattenluik chip zwart

Dit zwarte kattenluik met chip is geschikt voor katten en honden. Dit betekend dat dit kattenluik met chip ook voor de grote kat geschikt is!

Dit kattenluik werkt door middel van de chip ID van jouw kat. Er kunnen tot wel 40 dieren met hun chip geregistreerd worden in dit zwarte kattenluikje. Super handig als je meerdere dieren in huis hebt. Dit kattenluikje werkt op batterijen.

Specificaties:

 • Tot wel 40 dieren aan chipherkenning
 • Werkt met 1 knop
 • Er brand een lampje als de batterij bijna leeg is
 • Te monteren in muren, glas en deuren
 • Handmatige vergrendeling als het deurtje dicht moet blijven

Sureflap kattenluik met chip dualscan

Dit kattenluikje met chip heeft een Dualscan. Dit betekend dat de chip herkend wordt in twee richtingen. Dus de richting naar binnen en de richting naar buiten. Door dat je kat een gechipt is en het luikje hiermee open gaat, is er geen halsbandje meer nodig. Vreemde katten die niet geregistreerd staan in het luikje komen niet binnen.

Het kattenluik werkt op batterijen en deze gaan minimaal een half jaar mee en kan tot 32 kattenchips opslaan. Zo is dit kattenluik ook geschikt voor een huishouden met meerdere dieren.

Specificaties:

 • Kan 32 kattenchips onthouden
 • Geschikt voor muren en deuren
 • 3 jaar garantie op het kattenluik
 • Geschikt voor kleine en middelgrote katten
 • 4 weg sluiting: dicht, alleen naar binnen, alleen naar buiten, beide richtingen op

Sureflap microchip: Kattenluik met chip en app telefoon

Dit kattenluik van Sureflap is een kattenluik met chip en app! Dit kattenluik kan je via een app vanaf je telefoon bedienen. Zo weet je altijd wanneer je kat binnen of buiten is.

Dit kattenluik met chip is geschikt voor grote katten zoals de Maine coon of de Noorse boskat! Natuurlijk is hij ook geschikt voor de kleinere katten. Het luikje heeft een meegeleverde tochtstrip en werkt op batterijen.

Het kattenluik connect van Sureflap heeft dus een app, de Sure Petcare app. Deze kan je op jouw mobiel zetten en daarmee maak je contact met de HUB. Deze hub is los te verkrijgen, hiermee kan je ook andere producten van Sure petcare connecten. De hub wordt bevestigd aan de router en maakt daarmee via jouw telefoon verbinding met alle sure petcare producten. Je kan tot 10 producten registreren. Via de hub en de app kan je zien of je kat naar binnen of naar buiten is gegaan en kan je het luikje openen of juist dicht doen.

Specificaties:

 • Montage in ramen, muren en deuren
 • Tunnelverlengstukken zijn te koop als de muur of de deur de dik is voor het kattenluik
 • 32 katten kunnen geregistreerd worden
 • Werkt op de chip van jouw kat maar ook via een penning die los te verkrijgen is, handig als je kat niet gechipt is
 • Te bedienen met een display op het luikje maar ook via een kattenluik app
 • Via de hub kan je meerdere producten van Sure petcare bedienen via de app

Catmate 360: Kattenluik met chip en timer

Dit kattenluik met chip van catmate kan de chips van tot wel 30 katten onthouden. Hij is erg makkelijk te programmeren, dit gaat door middel van 1 druk op de knop.

Het catmate kattenluik heeft een vier wegsluiting. De volgende mogelijkheden zijn er: open, alleen naar binnen, alleen naar buiten en beide kanten op. Dit kan je zelf instellen door de hendel die hiervoor aan het luikje vast zit.

Het kattenluik werkt op batterijen en gaat tot ongeveer een jaar mee.

Specificaties:

 • Vierwegsluiting
 • Onthoudt tot wel 30 katten
 • Transparante klep, zodat de kat ziet wat er buiten is
 • Houdt andere katten buiten
 • 3 jaar garantie
 • Heeft een borstelafdichting en magneetsluiting, zo voorkom je tocht
kattenluikje met chip

Wat is een kattenluik met chip?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een kattenluik is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een kattenluik met chip voor je kat of kitten uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Naast dat er normale kattenluikjes bestaan, bestaan er ook kattenluiken met chip. Deze werken dan ook alleen als jouw kat gechipt is bij de dierenarts. Op deze chip staan jouw gegevens als baasje, maar ook een microchip ID wat gekoppeld is aan jouw kat. Deze is belangrijk want die werkt dus samen met de chip reader in het kattenluik.

Een kattenluik met chip opent alleen als er een kat in de buurt loopt waarvan de chip geregistreerd is in het kattenluikje. Handig, want zo kan alleen jouw kat naar binnen en buiten en krijg je geen ongewenste gasten.

De meeste kattenluiken zijn winddicht en zullen geen tocht doorlaten als deze gesloten is. Mocht dat wel zo zijn dan kan je een tochtstrip bevestigen aan het luikje. Soms wordt er ook gesproken over een tunneldiepte, dit is hoe diep het kattenluikje is van binnen naar buiten. De tunneldiepte is altijd afhankelijk van de dikte van de deur waarop deze wordt bevestigd. Als je een dikkere deur hebt kan je vaak een extra kattenluik tunnel bij bestellen.

Waarom zou je dan een kattenluik met chip moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

kattenluik op chip

Welke voordelen bied een kattenluik met chip?

Je weet nu wat een kattenluikje met chip is, welke de beste zijn en waarom je er één zou moeten kopen. Maar welke voordelen biedt zo’n kattenluik met microchip eigenlijk?

Naar onze mening zijn er een aantal voordelen rondom het gebruiken van een kattendeur, namelijk:

 • Jouw kat kan zelf bepalen wanneer hij naar buiten gaat, dit scheelt weer een loopje naar de deur.
 • Als je niet thuis bent kan jouw kat toch naar binnen en buiten!
 • Je kat zal lekkerder in zijn vel zitten, omdat hij meer vrijheid heeft. Dit omdat hij altijd zelf naar buiten en weer naar binnen kan!

Al met al meer dan genoeg redenen om een luik voor je kat te kopen. En zijn er ook zaken waarmee je rekening moet houden, wanneer je een kattendeur gaat aanschaffen? Jazeker, hier ga je in de volgende alinea achter komen.

kattenluik met chip

Waarom een kattenluik met chip kopen?

Nu je weet wat een kattenluikje met chip is, is het goed om te kijken naar wanneer je er één zou moeten kopen.

Bij veel kattenproducten kan je jezelf soms afvragen of zo’n product echt nodig is. In het geval van een katten harnas kunnen we hierop volmondig ja zeggen. Dit is één van de must have producten die jij in huis moet hebben, zodra je een kat of kitten hebt gekocht.

Maar waarom dan en welke voordelen biedt dit product?

Je koopt een kattenluik met chip voornamelijk zodat je kat zelf naar binnen en naar buiten kan. Dit zonder hulp van jou als baasje om de deur open te doen. Op deze manier geef je je katten veel vrijheid.

Een vriendin van ons heeft ook een kattenluik laten plaatsen, dit omdat haar kat binnen wat onrustig werd. De kat wist dat de achterdeur de weg naar buiten was, deze kat bleef krabben aan de deur en hard miauwen tot onze vriendin de deur open deed.

Natuurlijk kan de deur niet geopend worden als ze niet thuis is. Om haar kat stress te besparen heeft ze een kattenluik aangeschaft. Sinds dien is de kat minder onrustig en kan hij zelf naar binnen en buiten gaan wanneer hij wilt.

Dus koop een kattenluik met chip, dit is fijn voor jouw kat en ook gemak voor jezelf!

Hoe duur is het om een kat te laten chippen?

Om een kattenluik met chip te laten werken is het nodig om je kat te laten chippen. De kosten voor een chip zijn meestal tussen de €25,- en €50,-. Dit verschilt per dierenarts. Een kat chippen is niet alleen nodig voor het openen van een kattenluik met chip, maar het is ook van toepassing als je kat kwijt raakt. Als de mensen die je kat dan hebben gevonden jouw kat laten controleren bij de dierenarts op een chip, dan zien ze jouw gegevens staan en wordt je snel weer herenigd met jouw kat.

kattenluik met chip grote kat

Kattenluik met chip kopen? Hier moet je op letten:

Wanneer jij het beste kattenluikje met chip gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Wijze van monteren

Katten luiken kan je monteren in de muur, de deur of in glas. Ook kan je nog kiezen voor een binnendeur of buiten deur.

De manier van hoe je een kattenluik met chip moet monteren verschilt per merk. Als je zelf erg handig bent kan je aan de slag gaan na het lezen van de handleiding. Houdt wel rekening ermee dat als je bijvoorbeeld te diep in de deur zaagt er geen weg terug is, de oplossing is dan om de deur te vervangen.

Twijfel je om zelf een kattenluik te bevestigen? Huur dan een monteur in die gespecialiseerd is in het zetten van kattenluikjes.

Kleur

De kleur van het kattenluikje kan je vaak ook nog eens kiezen. De meest voorkomende kleuren van een kattenluik met chip zijn zwart en wit. Het is fijn als het kattenluikje mooi staat bij de kleur van de deur of muur waarin hij wordt bevestigd.

Grootte

Als je een groot kattenras hebt dan moet je goed opletten of het kattenluik wel groot genoeg is voor jouw kat. Je wilt natuurlijk niet dat je kat hierin vast blijft zitten. Daarom is het van belang om een kattenluik met chip voor een grote kat te kopen. Voor kleinere katten geldt deze regel eigenlijk ook, je kan maar beter een te groot kattenluikje hebben dan een te kleine.

Ervaring van andere kopers

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van kattenluik met een chip begint vanaf zo’n €15,- en kan oplopen tot ongeveer €250,-, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor een kattenharnas tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Ben je er niet helemaal uitgekomen? Dan horen wij dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

kattenluik chip

Hoe plaats je een kattenluik met chip?

Een kattenluik met chip installeren vergt wel de nodige informatie. In onderstaand filmpje wordt er uitgelegd hoe je de kattenluikenvan Sureflap bevestigd. Als je je kattenluik met chip wilt plaatsen in glas, laat dit dan altijd door een glaszetter doen en ga niet zelf aan de slag hiermee.

Onderstaand product de sureflap microchip kattenluik L wordt gebruikt in bovenstaand filmpje. Voor het bevestigen van een ander merk kattenluikje verwijzen wij je graag naar de websites van de fabrikanten.

Hoe maak je een kattenluik met chip schoon?

Niet geheel onbelangrijk, het schoonmaken van een kattenluikje! Dit is vooral van toepassing als jouw kat erg veel gebruik maakt van het kattenluik. Naar verloop van tijd zal hij het vuil meenemen van binnen naar buiten en andersom. Hoe maak je een kattenluiken precies schoon?

Het schoonmaken van een kattenluik is niet lastig, wat je nodig hebt is heet water, een emmer, sop en een handdoek

Dip de handdoek in het sopje en wrijf dit over de binnenkant van het kattenluikje heen. Hiermee maak je de hardnekkige vlekken wat losser. Herhaal deze stap tot alle vlekken helemaal weg zijn! Doe dit in het kattenluik, maar ook binnen en buiten. Daarna kan je het kattenluikje aan de lucht laten drogen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag. Meer weten over katten? Lees dan onze blogs over kattenbakvulling houtkorrels en zwarte kattenhalsband.

Plaats een reactie