Kattenrugzak: Ontdek hier de 15 beste rugzakken voor katten van 2022!

Een kattenrugzak, een rugzak waar je je kat in doet en een goede vervanger van een kattenreismand. Twijfel jij om er een aan te schaffen? Lees dan dit blog en ontdek wat de voordelen zijn van een kattenrugzak!

In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten bij het kopen van een kattenrugzak wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt. Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zoals hoe je een kattenrugzak schoonmaakt en hoe je je kat laat wennen aan een kattenrugzak.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste kattenrugzak van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die onder elk product staat. Soms staat er dat de kattenrugzak ook voor honden geschikt is, dit klopt ook. Vaak passen kleine honden ook in een kattenrugzak.

We nemen je hieronder mee in de beste kattenrugzak van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Zit jouw beste kattenrugzak hier niet tussen? Bekijk dan jouw favo kattenrugzak op bol.com.

Onze top 4 kattenrugzakken

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 4 kattenrugzakken, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katteneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Doorzichtige katten rugzak

Deze katten reisrugzak voor je kat is bijna 360 graden rondom doorzichtig. Dit is geweldig voor je kat omdat ze ten alle tijden overzicht kunnen houden op wat er gebeurd om zich heen. Deze tas heeft een pastel roze kleur en zelfs een oprolbaar gordijntje aan de achterkant. Stel dat je kat wat angstig is, dan kan je deze dicht doen zodat je kat zich geborgen voelt.

Aan de bovenkant van de rugtas zitten ventilatiegaten zodat je kat genoeg frisse lucht kan krijgen. Aan de hengsels zitten gespen die je kan bevestigen op je borst, zo zit de rugzak erg stevig en kan hij niet vallen.

Katten rugzak astronaut

De kattenrugzak astronaut is een rugzak met een doorzichtig raampje. Deze rugzak heet de Supernova en is metallic van kleur, maar ook verkrijgbaar in een aantal andere kleuren. Het transparante raampje in de kattenrugtas geeft je kat een kijkje naar buiten.

Beide zijkanten hebben een roostertje voor frisse lucht en de space koepel heeft ook gaten waar je kat genoeg lucht kan krijgen. De hengsels zijn verstelbaar in grootte en de rugtas heeft een stevig handvat. Ook is de rugzak voor zien van een drinkfleshouder aan de zijkant, hiermee kan je je kat ook onderweg voorzien van water.

Kattenrugzak groot

De kattentas van ACE pets is geschikt voor katten tot 7,5 kilo. Er kunnen dus ook vrij grote katten in! De tas is voorzien van 3 mesh vensters waardoor je kat frisse lucht krijgt. Door de mesh roosters kan je kat ook naar buiten kijken.

Aan de zijkant zit een drinkfles houder en ruime zijvakken waar je ook andere spullen in kan opbergen. Bijvoorbeeld de paspoort van je kat, telefoon of snoepjes. Afmetingen: 40 x 37 x 28 cm

Katten rugzak groot raam

Deze kattenrugtas is voorzien van een groot raam! Hierdoor kan je kat alles zien, zelfs kittens kunnen in deze rugzak. Het maximale gewicht is 12 kilo en je kat ligt lekker zacht omdat er een ligmatje in de rugzak zit.

De rugzak heeft 4 ritssluitingen. Een van de ritsen zit aan de zijkant, hierdoor kan je kat in en uitlopen. De andere rits zit om het rondom het raam heen, je kat kan ook via deze weg de tas in en uit.

De draagtas heeft 9 luchtgaten zodat er genoeg ventilatie is en je kat frisse lucht krijgt. De tas is gemakkelijk in de schoonmaak, je kan het raampje afdoen met een hygiëne doekje. Afmeting: 42x 31×28 cm

Zit jouw kattentas niet in bovenstaande lijst? Geen zorgen bol.com heeft meer dan 188 soorten kattentassen!

beste kattenrugzak

Wat is een kattenrugzak?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een kattenrugzak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een kattenrugzak is voor het transport van je kat. Je kan je kat hiermee vervoeren naar een andere plek. Denk hierbij aan de dierenarts, naar de oppas of gewoon een blokje om! Het is letterlijk een rugtas waar je kat in past en die je net als elke normale rugzak op je rug draagt.

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, zijn kattenrugtassen in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het is daarom goed om op een bepaald aantal zaken te letten, die wij je graag verderop in dit artikel uitleggen.

Waarom zou je dan een kattentas moeten kopen? Dat leggen wij je nu uit.

Waarom een katten rugzak kopen?

Nu je weet wat een kattentas is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt, want je kan bijvoorbeeld ook een katten reismand kopen. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een kattenrugzak heeft!

Je kat is al wat ouder

Oudere katten die nog wel graag buiten komen, hebben misschien niet meer de reflexen om weg te rennen als het gevaarlijk wordt. Oudere katten zijn wat trager en zijn meestal niet meer de fitste. Komt jouw kat nog wel graag buiten? Dan is een optie om een kattentuigje te kopen voor je kat, vind hij dit niet fijn? Dan is de kattenrugzak een goede uitkomst! Zo kan je kat toch buiten komen en alles om zich heen zien!

Je kat wilt naar buiten maar mag dit niet alleen

Als je kat graag naar buiten wilt, maar je aan een drukke weg woont is de kattentas de oplossing. Vaak is een kattentuigje nog iets te gevaarlijk als je aan een drukke weg woont. Met een kattenrugtas is dit probleem opgelost. Je kat kan heerlijk met jou een rondje buiten lopen.

Je kat kan niet lopen of is geopereerd

Als je kat niet goed ter been is of net is geopereerd, dan is hij vaak de fitste niet en mag hij een tijdje niet in zijn eentje naar buiten. Met een rugtas is het mogelijk om je kat toch even van de buitenlucht te laten genieten.

Vervoer

Naast de veelvoorkomende kattenreismanden is de kattenrugzak ook een goede optie voor het vervoer naar de dierenarts. Zeker een goede uitkomst als je geen auto hebt of met het openbaar vervoer naar de dierenarts moet. Zo hoef je niet heel de tijd een kattenreismand te dragen, maar heb je je kat in een rugzak op je rug.

kattenrugtas

Wat is het verschil tussen een kattenrugzak en een kattenreismand?

Een kattenrugzak en een kattenreismand lijken erg veel op elkaar. Er zitten toch een paar verschillen als je ze langs elkaar legt. Wij hebben het voor je uitgezocht.

KattenrugtasReismand
stevigheidJa, vooral bij de plastic soorten.Zijn altijd van sterke kunststof gemaakt en zijn zeer stevig.
bewegingsvrijheidWeinig, de kattenrugzak is wat smaller omdat het een rugzak is. Je kat kan wat omdraaien maar helemaal languit liggen is niet mogelijk. Staan is wel een optie.Veel, een reismand is vaak ruim als je de juiste maakt hebt gekocht. Lang uit liggen is mogelijk, staan is wat moeilijker.
vervoerHandig voor op de fiets, openbaar vervoer en te voet.Handig voor in de auto.
zichtJe kat heeft veel zicht, dit omdat er veel onderdelen van de kattenrugzak doorzichtig zijn.Wat minder, er zitten vaak een aantal gleuven aan de zijdes van de kattenreismand. Wel zit er aan de tralies aan de voorkant wel veel zicht.

Kattenrugzak kopen? Hier moet je op letten

Wanneer jij een kattenrugzak voor je kat gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw kat op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Materiaalgebruik

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de materialen waarvan de kattenrugzak gemaakt is. Het materiaalgebruik bepaalt onder andere de sterkte, het draagcomfort voor jou, het zitcomfort voor je kat en de duurzaamheid!

De meeste kattenrugtassen zijn gemaakt van een dik soort kunststof. Deze wordt gebruikt als raampje waardoor je kat naar buiten kan kijken. Dit is merendeel van de tijd ook doorzichtig, maar komt ook voor in blauw!

De rest van de rugzakken is gemaakt van stof, nylon en mesh materiaal. Het voordeel van een kattenrugzak met doorzichtig kunststof is dat je het erg makkelijk schoon kan maken.

Ook kan het belangrijk zijn om te kijken of de kattenrugzak een kussentje heeft waar je kat lekker op kan liggen of een pluche binnenkant.

Afmetingen van de kattenrugzak

Dit is eigenlijk een van de belangrijkste punten. Je wilt natuurlijk wel dat je kat in de kattentas past en dat hij comfortabel in de tas zit. Het is dus belangrijk om je kat op te meten in de lengte en breedte als hij zit, zo weet je dat je kat altijd in de rugzak gaat passen!

Als je je kat hebt opgemeten kan je hierboven in dit artikel de juiste maat rugzak kiezen!

Kattenrugzak ervaringen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met een katten rugzak. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld. Lees de kattenrugzak reviews om een miskoop te voorkomen.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een kattenrugzak begint vanaf zo’n €25,- en kan oplopen tot ongeveer €120,- als je een wat luxere uitvoering wilt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor een kattentas tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

beste kattenrugtas

Hoe maak je een kattenrugzak schoon?

De kans is groot dat je al wel eens een kattenrugtas gehad hebt, dan weet je natuurlijk al hoe je deze schoonmaakt. Mocht dat niet het geval zijn, dan leggen wij het je nog een keer uit.

Een kattenrugzak schoonmaken is gelukkig niet heel moeilijk. Sommige producten kan je namelijk gewoon wassen in de wasmachine, maar lang niet allemaal. Mocht jouw kattentas niet in de wasmachine kunnen, let dan goed op. Je komt al een heel eind met een stofzuiger en een vochtige doek. Hoe wij schoonmaken gaat als volgt:

Als eerste schud je de tas buiten goed uit, zo heb je het grove vuil al weg getoverd. Je gebruikt de stofzuiger om de gehele binnenkant van de rugzak schoon te maken, vergeet hierbij niet de naden en de zakjes! Hierdoor heb je al het kleine vuil al weggezogen.

Daarna gebruiken we een vochtig doekje, denk hierbij aan een vaatdoekje met wat sop of een wegwerp hygiëne doekje om de plastic en andere niet stoffen onderdelen van de tas te reinigen. Laat de tas daarna goed drogen en hij is weer klaar voor gebruik! Zo makkelijk is het eigenlijk.

Hoe laat je je kat wennen aan een kattenrugzak?

Je kat meteen in een rugzak doen kan misschien een beetje teveel van het goede zijn. Laat je kat daarom eerst goed wennen hieraan! Wij hebben hieronder wat tips verzameld die misschien wel van pas kunnen komen.

  • Laat de tas een paar dagen in de woonkamer staan zodat je kat eraan kan ruiken en wennen.
  • Leg een gedragen shirt van jou in de tas, zo ruikt je kat jouw geurtje. Dit is vertrouwd en je kat zal sneller wennen aan de tas.
  • Beloon je kat met een snoepje als hij in de tas gaat zitten.
  • Is je kat eenmaal gewend aan de tas? Dan kan je hem introduceren buitenshuis!
  • Wij wensen je veel plezier

Mocht je nou liever een reismand hebben of wandelen met een kattentuigje? Lees dan ons blog over kattenreismanden of kattentuigjes.

Plaats een reactie