Kattenreismand: Vind hier de 18 beste katten reismanden van 2021!

De kattenreismand: Natuurlijk zijn er dagen waarop je je kat moet vervoeren, bijvoorbeeld bij een dierenartsbezoek of als je kat naar een pension moet. Daarom is het handig om een kattenreismand te kopen! Een reismand kat is een onmisbaar item als je een katteneigenaar bent.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste kattenreismanden van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een katten reismand, wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zodat jij zeker weet dat je de beste kattenreismand in huis haalt.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste kattenreismand van 2021

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die onder elk product staat.

We nemen je hieronder mee in de beste kattenreismand van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Zitten jouw kattenreismand niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 150 verschillende transportmanden voor katten hebben!

katten transportbox

Onze top 10 beste kattenreismand van 2021!

Na het zien van bovenstaande producten, heb je hopelijk al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet gelukt? Geen zorgen, bekijk dan onze top 10. Deze hebben wij geselecteerd op basis van reviews en ervaringen van andere mensen.

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al een keer bewezen heeft aan andere kopers. Een beter product dan dat ga je niet vinden!

Petmate 2 Door top load Kennel S: Katten reismand met bovenlader!

De transportbox van petmate is ook voor de grotere kattenrassen. Deze kan zelfs tot 9 kilo dragen! Daarom is hij ook geschikt voor de kleinere honden. Je kat heeft optimaal zicht en ademvrijheid. De deuren hebben een veersluiting waardoor ontsnappen vrijwel onmogelijk is. De mand is gemaakt van extra stevig materiaal en is voorzien van een voor en bovenlader! Stel dat de kat een ongelukje heeft, dan zal de urine in de verlaagde buitenrand lopen. De kat zit dan niet in zijn eigen urine.

Imac reismad Linus Cabrio

De imac reismand is een stevige en stijlvolle reismand die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De stalen deur kan zoals een deur geopend worden, maar ook in zijn geheel verwijderd worden. Deze reismand is uniek omdat hij via een deurtje en via de bovenlader geopend kan worden! Deze is dus geschikt voor elke kat!

Ebi adventurer 60: Beste grote kattenreismand!

De reismand van Ebi is geschikt voor kat en hond, handig als je beide in huis hebt! Deze transportbox heeft aan de voorkant en aan de bovenkant een deurtje. Zo ben je voorzien van een voor en bovenlader. In een recensie schrijft iemand zelfs dat ze 2 katten vervoeren in deze mand. Stevig is hij dus zeker! Op de bovenkant zitten 2 uitsparingen waarmee je ook een draagriem zou kunnen vastmaken als je dat wilt. Wat uniek is, is dat er ook een bakje meegeleverd wordt om eten in te doen.

Curver kattenreismand: de beste reismand kat met bovenlader!

De curver reismand. Deze reismand voldoet aan al het bovenstaande maar is ook nog eens mooi! Je kat heeft voldoende ruimte, luchtgaatjes en kan naar buiten kijken. Deze reismand heeft een opening aan de bovenkant zitten waar door het erin en eruit halen van je kat geen probleem is! Ook is hij door de grote draagboog in de auto vast te maken aan de gordel. Zo reis je ook nog eens extra veilig.

Petmate 2 door top load kennel XS: Reismand voor kleine katten

Deze reismand van Petmate is eigenlijk een kleinere versie van de mand die op nummer 1 staat. Hij is ongeveer 20 cm smaller dan de S versie van deze reismand, waardoor hij geschikt is voor de wat kleinere katten.

Rexa Huisdiertas

De huisdiertas van Rexa is geschikt voor katten en kleine honden. Hij is geschikt voor katten tot 7,5 kilo. De huisdiertas heeft een uitneembare binnenmand, opvouwbare kom. antiscratch mesh en een zakje aan de buitenkant waar je bijvoorbeeld het kattenpaspoort in kan doen. De tas is waterdicht en is makkelijk te reinigen. De tas is te gebruiken als draagtas en schoudertas.

Imac kattenreismand Carry sport

Deze transport box van Imac is voor vele dieren geschikt! Maar in dit geval goed voor je kat! Hij is voorzien van ventilatiegaten aan alle kanten, waardoor er genoeg frisse lucht naar binnen komt. Het deurtje is doorzichtig en ook voorzien van gaten. Je kat kan zo fijn zijn omgeving in de gaten houden.

Savic reismand Trotter

Deze reismand van Savic is licht in gewicht en heeft een traliesdeurtje aan de voorkant. Rondom de mand zijn er openingen waar door de kat genoeg zicht heeft op wat er zich buiten afspeelt. De mand is gemaakt van sterkt kunststof en is makkelijk schoon te maken.

Kerbl Draagtas Cuba

Deze huisdiertas van Kerbl kan via de boven en zijkant worden geopend. De tas wordt geleverd met een schapenwollenmatje die uitneembaar is, een verstelbare schouderriem en een zijzak met ritssluiting. De tas heeft ook een riempje van binnen waar je kat aan vast kan worden gemaakt. Zo is ontsnappen verleden tijd.

Als je kat niet van harde ondergronden houdt dan is deze draagtas de uitkomst! Stevig en heerlijk zacht en beschermend voor jouw kat.

Huisdier rugtas: Kattenrugzak

De huisdierrugtas. Deze rugtas is voorzien van van 9 luchtgaten en een groot transparant stuk waar de kat naar buiten kan kijken! De kat kan er via 2 openingen aan de zijkant uit en de tas kan in zijn geheel open geritst worden. Stel je woont midden in de stad en je wilt toch je kat buiten laten, dan kan je deze rugzak hier ook voor gebruiken. De rugzak is niet geschikt voor de zwaardere en grotere kattenrassen.

katten reismand

Wat is een kattenreismand en welke soorten bestaan er?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een katten reismand is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Het zegt het eigenlijk al, het is een mandje waarmee je je kat vervoert als je gaat reizen. Een reismand bestaat in verschillende vormen. Je hebt harde reismanden van plastic, stoffenreismanden, rieten kattenreismand en een rugzak. De meest voorkomende reismand is de reismand van plastic. Deze bestaan er in veel verschillende vormen en maten. Een katten reismand komt ook voor onder de volgende namen: katten transportbox, vervoersmand kat, transportmand kat, katten draagmand, katten draagtas en transportbak katten. Hieronder nemen wij je mee in de verschillende soorten katten reismanden.

Plastic kattenreismand

Een plastic reismand is de stevigste eigenlijk de stevigste katten reismand. Hij heeft meestal een opening aan de voorkant zodat de kat makkelijk in en uit kan lopen. Ook zijn er manden die een opening aan de bovenkant, dit noem je dan een reismand kat met bovenlader.

Stoffen katten reismand

De stoffen reismand is gemaakt van natuurlijk: Stof. Deze katten reismanden zijn over het algemeen wat zachter en geven je kat een iets veiliger gevoel. Stoffen reismanden hebben vaak een meshnet erin verwerkt zitten. Hierdoor kan je kat in de gaten houden wat er gebeurd en je kat krijgt genoeg frisse lucht. Het kan zijn dat je kat zich iets veiliger voelt hierin omdat het allemaal wat zachter is dan een plastic katten transportbox. Een stoffen katten draagmand voelt nou eenmaal meer als een mandje aan.

Rieten reismand kat

De rieten kattenreismand maakt zijn comeback van vroeger. Vroeger was er eigenlijk niks anders verkrijgbaar dan een rieten katten reismand, sinds een aantal jaar wordt riet steeds populairder en dat is niet voor niets! Riet is duurzaam qua materiaal, het gaat lang mee en is moeilijk kapot te krigjen. De rieten kattenmanden hebben altijd een ronde opening aan de voorkant met een deurtje van tralies. De rieten kattenreismand heeft een handvat bovenop de mand. Naast dat je het als een reismand kan gebruiken kan je deze ook gebruiken als schuilplek of een kattenmand in huis. Je laat dan het deurtje dan open en je kat kan hier heerlijk in relaxen.

Rugzak katten draagmand

Tegenwoordig bestaan er ook rugzakken die je kan gebruiken als katten reismand. Je kat zit dan in een rugzak op je rug! Vaak hebben deze kattenrugzakken een raampje of een mesh luikje waardoor ze naar buiten kunnen kijken. Rugzakken voor katten bestaan in harde kunststof en zachte stoffen versies.

Al met al genoeg redenen waarom je een kattenreismand zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea allemaal ontdekken.

reismand kat bovenlader

Waarom een katten reismand kopen?

Nu je weet wat een reismand kat is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een kattenreismand met zich mee brengt.

Neem deze redenen goed door, zodat je voor jezelf kan bepalen wanneer een situatie voor jou van toepassing is.

Vervoer

Je kat vervoeren, hoe doe je dit? Je kat los in de auto zetten of naast je laten lopen is geen goed idee. Je kat kan zo weg schieten of zelfs bij je gaspedaal gaan zitten, niet echt veilig dus. Een kattentuigje kan een oplossing zijn, maar voor in de auto of langere afstanden is een kattenreismand de beste oplossing!

Je kat vind een kattentuigje niet fijn

Een tuigje voor je kat is een fijn en goedkoop product. Alleen niet iedere kat zal een kattentuigje accepteren als vervoersmiddel naar de dierenarts. Het kan zijn dat je kat bang is in de auto en een tuigje dan geen goede optie is. Een reismand voor je kat is dan wel een super alternatief! Naast dat je kat veilig in een reismand zit, kan hij ook nog eens overzicht houden over wat er in zijn omgeving gebeurd. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor je kat, je wilt niet dat je kat onnodig stress ervaart door niet te zien wat er gebeurd als je bijvoorbeeld in de auto zit.

Jouw kat kan niet lopen, is ziek of heeft een handicap

Wanneer jouw kat niet (goed) kan lopen, een handicap heeft of ziek is (denk hierbij aan ouderdom, operatie, artrose) dan is een katten reismand een goed alternatief om je kat toch van de buitenlucht te laten genieten. Dat is toch super fijn?!

Je wilt lange afstanden afleggen met jouw kat

Een kat los in de auto zetten is geen goed idee, je kat kan door de auto heen lopen en zelfs bij je rem of gaspedaal komen. Dit is geen veilig idee voor jou en je kat! Een goede optie om een langere afstand af te leggen is een kattenreismand. Dit is perfect voor een ritje naar de dierenarts of naar een pension.

Ga je echt lang reizen? Bijvoorbeeld een lange autorit naar een warm vakantie land? Dan kan je het beste een katten transportbox kopen. Deze is net een slag groter dan een kattenreismand en kan je achterin de laadbak van jouw auto zetten. Je kat heeft hier nog meer ruimte in dan in een katten reismand.

Zoals je hierboven kon lezen wordt een kattenreismand wordt eigenlijk het meeste voor vervoer gebruikt. Hieronder leggen wij uit aan welke voorwaarden een kattenreismand aan moet voldoen en niet geheel onbelangrijk hoe je je kan laten wennen aan het zitten in een reismand.

Waar moet de beste kattenreismand aan voldoen?

Nu weet je wat een kattenreismand is en waarom je er eentje moet kopen, is het ook erg belangrijk om te weten waar een kattenreismand aan moet voldoen!

Een katten reismand moet natuurlijk veilig zijn. Ik heb hieronder een lijstje gemaakt met waar een reismand kat aan moet voldoen. Zo kan jij de beste katten reismand selecteren.

 • Hij moet groot genoeg voor je kat zijn. Het is niet de bedoeling dat je kat zichzelf helemaal klein moet maken in een reismand. Je kat moet zich er in kunnen omdraaien en comfortabel kunnen zitten en liggen. Als je kat dit niet kan in een reismand dan is deze echt te klein. Wil je zeker weten of een reismand groot genoeg is? Meet dan even de lengte en breedte van je kat op. Vergelijk dit erna met de reismand die je wilt aanschaffen, een kattenreismand moet groter zijn dan je kat zelf.
 • De reismand bestaat uit een onderkant en een bovenkant, dit is om verschillende redenen. De eerste reden is dat je de katten vervoersmand makkelijk kan reinigen. De tweede reden is dat als je kat niet makkelijk uit de reismand komt je de bovenkant eraf kan halen.
 • Een handvat die stevig vast zit, dit zodat je een goede grip hebt op de reismand. Niks is natuurlijk vervelender dat je handvat niet goed vast zit. Je wilt je kat niet laten vallen!
 • Ventilatie gaten voor je kat. Het is niet de bedoeling dat je kat adem te kort komt. Het is super fijn voor je kat dat hij overzicht heeft over wat er in zijn omgeving allemaal aan de hand is.
 • Een deurtje of kijkgaten in de reismand waardoor je kat naar buiten kan kijken. Het is super fijn voor je kat dat hij overzicht heeft over wat er in zijn omgeving allemaal aan de hand is.
 • Stevig materiaal wat niet zomaar kapot gaat, bijvoorbeeld kunststof.

Zo, nu weet je welke punten erg belangrijk zijn voordat je een kattenreismand gaat kopen. Maar hoe gebruik je een kattenreismand nou eigenlijk? Daar gaan wij je in de volgende alinea meer over vertellen.

vervoersmand kat

Kat laten wennen aan een reismand

Een reismand kan voor sommige katten een griezelig iets zijn, terwijl een andere kat er zo inloopt en heel nieuwsgierig is. Hoe krijg je je kat in een reismand en hoe laat je hem er aan wennen? Lees snel verder!

Zet de reismand op een fijne plek die je kat kent en waar hij vertrouwd mee is. Zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Laat deze een aantal dagen en nachten staan. Heeft jouw reismand een deurtje die los kan? Dan is het slim om deze eraf te halen. Je kat heeft zo meer zicht op de binnenkant van de mand. Leg het favoriete snoepje of speeltje van je kat in de reismand. Een dekentje of een handdoek erin maakt de reismand minder ‘hard’. Zo maak je het allemaal wat aantrekkelijker voor je kat.

Als je kat eenmaal gewend is aan de aanwezigheid van de reismand kan je beginnen met het deurtje dicht doen terwijl je kat erin zit. Begin met een snoepje in de reismand te leggen, loopt je kat erin? Doe dan het deurtje even dicht. Doe dit maar voor een aantal seconden zodat je kat niet meteen helemaal overstuur raakt ervan. Dit gedeelte kan je blijven trainen. Je doet het deurtje steeds langer dicht.

Bij een volgend gebruik van de kattenreismand zal je kat gewend zijn aan de reismand. Let wel op dat als hij bij de dierenarts een nare ervaring heeft gehad, hij de keer erna zijn reismandje niet meer zo leuk vind als eerst. Probeer dan opnieuw je kat te trainen.

Blijft je kat bang voor de reismand? Dan is het fijn dat als hij er eenmaal in zit dat je een dekentje of handdoek over de reismand heen legt. Je kat ziet dan minder van wat er buiten gebeurd en zal zich meer op zijn gemak voelen.

kattenreismand

Katten reismand kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij een katten reismand gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Materiaal

Het is belangrijk om te kijken welk soort materiaal je het fijnste vind. Kattenreismanden bestaan eigenlijk uit 3 soorten materialen, kunststof, riet en stof. Kunststof materiaal is makkelijker schoon te maken dan de stof en heeft bijvoorbeeld een langere levensduur. Een stoffenreismand is zachter en zal je kat meer comfort geven onderweg naar bijvoorbeeld de dierenarts. Een rieten reismand ziet er leuk uit en kan ook gebruikt worden als schuilplaats in huis voor je kat.

Ervaringen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft.

Prijs van de kattenreismand

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een katten reismand begint vanaf zo’n €18,99 en kan oplopen tot ongeveer €80 als je de beste kattenreismand wilt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor een reismand tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Draaggewicht

Bij het kiezen van een katten reismand is het belangrijk om ook op het draaggewicht te letten. De katten vervoersmand moet namelijk niet alleen groot genoeg én comfortabel zijn, maar ook het daadwerkelijke gewicht van je kat aan kunnen.

Reviews

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Bekijk ook zeker of deze ervaringen eerlijk zijn, voordat je een product koopt. Zo weet je of het product ook bij andere kopers goed is bevallen en of er nog puntjes zijn waar je op moet letten.

transportbox kat

Hoe maak je een katten reismand schoon?

Een kattenreismand is een mand waar je kat toch beste en tijdje in kan spenderen. Helaas kan je kat ook een ongelukje krijgen hierin waardoor je de mand schoon moet maken. Natuurlijk is het na elk gebruik handig om de mand even te inspecteren of hij schoongemaakt moet worden. Hoe maak je een kattenreismand schoon? Wij hebben hieronder het antwoord voor je.

Schoonmaken kunststof kattenreismand

De katten reismand van kunststof kan je het beste schoonmaken met een natte doek met een milde reiniger. Kies hierbij het liefste een reiniger zonder te veel parfum. Dit is wel zo fijn voor je kat. Voor een snelle reiniging kan je vochtige schoonmaak doekjes gebruiken.

Heeft je kat een ongelukje gehad? Dan kan je je reismand ook afspoelen met niet te warm water. Lauw water is het beste, je wilt niet dat het kunststof krom gaat staan door te heet water. Gebruik hierna wat zeep en schrob de reismand schoon. Laat hem vervolgens aan de lucht drogen of droog hem af.

Stoffen katten vervoersmand schoonmaken

Een stoffen reismand maak je anders schoon dan een kunststof reismand. Schud de reismand eerst even goed uit zodat alle haren, etensresten en huidschilfers weg zijn.

Sommige onderdelen van een stoffen reismand kunnen in de wasmachine, lees altijd de gebruiksaanwijzing voor je dit doet. Let hierbij op hoeveel graden de onderdelen gewassen moeten worden, anders heb je kans dat ze krimpen en dat wil je natuurlijk niet.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wil je nou ook weten welke andere beste kattenspullen er te koop zijn? Bekijk hier de beste grote krabpalen en de beste katten krabkarton!

6 gedachten over “Kattenreismand: Vind hier de 18 beste katten reismanden van 2021!”

 1. Dank voor dit makkelijke overzicht, katjesinfo, ik vond het informatief. Maar zelf hebben wij slechte ervaring met de Curver (de reden om nu een andere mand te zoeken): onze kat, panisch als ze is en wel sterk, wist het kleine luikje aan de voor/bovenkant zelf met haar pootje open te krijgen en zichzelf de mand uit te wurmen, ondanks dat zij best stevig is, en dat luikje heel klein. Waarom dat kleine luikje daar zit snappen we niet zo goed, je moet het met een soort knopje openmaken en dan kunnen ze hun kopje erdoor heen steken? het kan zijn dat dat in de nieuwere modellen er niet meer op zit. In ieder geval gaan wij die Curver mand van ons, met dat gekke luikje, nu wegdoen.

  Beantwoorden
  • Hoi Katja, dankjewel voor je reactie! Wat een slimme kat heeft u, zomaar een reismand open maken. Dat hebben die van mij nog niet gedaan!
   Het luikje aan de achterkant van de curver reismand is inderdaad ervoor dat de kat tijdens de reis naar buiten kan kijken. Dit kan hij ook al door de gleuven maar dit geeft nog iets meer vrijheid.
   Zoals ik op de foto’s zie kan hij makkelijk open gemaakt worden, ook via de binnenkant. Dankjewel voor de feedback! Ik zal dit als minpunt erbij zetten in dit blog.
   Is het gelukt met een nieuwe reismand uitzoeken?
   Groetjes Katjesinfo

   Beantwoorden
   • Hi Deborah, weer een super slimme kat zo te horen!
    Mag ik vragen welk klepje de kat open krijgt? De kleine aan de achterkant of de grote klep aan de voorkant?

    Groetjes Katjesinfo

    Beantwoorden
 2. Als een kat op een lange autoreis meegaat, welke reismand raden jullie dan aan? En zijn er reismanden waar een kattenbak in kan? Wij reizen naar Spanje, per auto, dus zijn lang onderweg.

  Beantwoorden
  • Hoi Antonia,
   Katten maak je eigenlijk nooit blij met een lange autorit. Er zijn maar enkele katten dit dit leuk vinden. Als het echt niet anders kan dan raden wij het volgende aan.
   Laat je kat nooit los in de auto, hou hem altijd vast aan een lijn. Een kat kan namelijk al zelfs ontsnappen als het raam open staat.
   Investeer in een goede reismand. De reismand moet sterk zijn, makkelijk schoon te maken omdat je kat ook zijn behoeftes moet doen onderweg en een goede luchtstroom hebben.
   Nog wat tips rondom de plaatsing van de reismand:
   – Plaats hem op een plek met goede luchtstroom (i.v.m. hitte).
   – Plaats hem niet tussen allemaal bagagestukken, als je remt moet hij niet onder bedolven komen te zitten.
   – Zet je kat nooit in de kofferbak of kattenbak. Het wordt daar aanzienlijk warmer dan in het gedeelte waar de passagiersstoelen zitten.
   – Als je stopt voor een plaspauze of eetmoment, laat je kat in de hitte niet in de auto. Neem de kat in de reismand mee of laat een aantal deuren open van de auto.
   – Heb je deuren en ramen open let altijd op of het deurtje goed vast zit i.v.m. ontsnappingsgevaar.

   We raden de volgende reismand aan. Deze is ook voorzien van een bakje waar water in kan en een comfortabel kussen.
   https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1042487&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fferplast-atlas-30-met-kussen-transportbox-60-x-40-x-38-cm%2F9200000010738559%2F&name=Ferplast%20Atlas%2030%20Met%20Kussen%20-%20Transportbox%20-%20

   Beantwoorden

Plaats een reactie