Tekentang kat: Ontdek hier de 15 beste tekentangen voor je kat van 2022!

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste tekentang kat van 2022. Ook nemen wij je mee in waarom je een tekentang voor je kat moet kopen, waarom teken bij je kat verwijdert moeten worden en waar je op moet letten bij het kopen van een tekenpincet voor katten.

We sluiten af met de meest gestelde vragen over tekentang kat. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste tekentang kat van 2022!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit. Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste tekentang kat van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

€3,00
€6,19

Zit jouw beste tekentang kat hier niet tussen? Bekijk dan eens alle tekentangen op bol.com Hier hebben ze er bijna 70 in het assortiment zitten!

tekentang kat

Onze top 5 tekentang kat

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5 tekenpincet kat, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden.

Tekentang kat RVS

Deze rvs tekenset is geschikt voor katten, mensen en andere dieren! Deze set bestaat uit 3 verschillende soorten tekentangen, waar de teek ook op het lichaam zit, hij kan verwijdert worden door een van deze 3 tekenpincets.

De tekentangen zijn 13 centimeter groot waardoor het makkelijk me te nemen is in je handtas of makkelijk op te ruimen is in bijvoorbeeld de ehbo box.

Tekentang kat Tick 1

Deze tekentang van tick 1 enetorpet is gemaakt van chirurgisch staal en grijs van kleur. De tekentang is plat en 14 cm lang. Klein genoeg om overal mee naar toe te nemen of om zelfs aan je sleutelbos te hangen.

Teken haakje Tekentang kat: Onze favoriet!

Deze tekenhaakjes voor je kat verwijderen teken in zijn geheel snel en zonder pijn. Sommige mensen vinden een tekenhaakje zelfs makkelijker in gebruik dan een tekentang. Door dat het een haakje is wordt er geen druk op het lichaam van de teek gezet. Hierdoor voorkom je dat er toch bacteriën in de huis van je kat terecht komen door het kapot trekken van de teek.

Jpro tekentang kat: Beste koop!

De ticktool wordt vaak gebruik door dokters en artsen. Het verwijdert makkelijk en snel een teek. Deze tekentang kat werkt door middel van een soort hefboom effect.

Je schuift de tekentang onder de teek en wipt hem vervolgens rustig en in zijn geheel uit de huid van je kat. De ticktool is gemaakt van rvs en heeft een stevige grip doormiddel van het griprelief op de tekentang.

Bevaplast tekentang kat set

Dit tekenpincet van bevaplast maakt het verwijderen van teken bij je kat een stuk makkelijker. Hij is gemaakt van kunststof en door een beweging haal jij de teek uit de huid van jouw kat.

Dit tekenpincet voor je kat komt met een gebruiksaanwijzing en 2 alcoholdoekjes om de tang na gebruik te ontsmetten.

tekentang gebruiken kat

Wat is een tekentang kat?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een tekentang kat is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een tekentang kat of een tekenpincet kat is een hulpmiddel voor je kat om teken uit zijn vacht en huid te verwijderen. Hierdoor voorkom je dat de teek zich helemaal vast bijt en dat je kat ziek wordt. Vaak zijn tekentangen van roestvrijstaal of plastic gemaakt. Deze materialen zijn duurzaam en makkelijk schoon te maken.

Sommige tekentangen komen in de vorm van een pincentje, er zijn ook tekentangen voor je kat die eruit zien als een sleutelhanger of kaartje. Zo neem jij de tekentang altijd handig overal mee naar toe!

De tekentangen die wij in dit blog hebben uitgelicht zijn ook zeker geschikt voor menselijk gebruik. Het maakt niet uit in wat voor huid de teek zit, een tekentang doet altijd precies hetzelfde werk!

Nu je weet wat een tekentang kat is en welke soorten er bestaan, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen. Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een tekentang met zich mee brengt. Neem deze redenen goed door, zodat je voor jezelf kan bepalen wanneer een situatie voor jou van toepassing is.

tekentang katten

Waarom een tekentang kat kopen?

Nu je weet wat wat een tekentang kat is en welke soorten te koop zijn op de markt. Is het goed om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Teken, het zijn vervelende beestjes! Katten lopen teken vaak op buiten in de natuur, teken laten zich vallen uit bosjes of bomen en kunnen ook vanuit het gras je kat op klimmen. De teek bijt zich vast in de huid van jouw kat en zuigt zich vol met bloed.

Voorkomen van ziektes

De meest bekende ziekte die teken kunnen overbrengen is de ziekte van lyme. Helaas kan deze ziekte ook dodelijke gevolgen hebben. Het is dus zeer belangrijk dat je de teek zo snel mogelijk verwijdert van jouw kat!

Verwijderen van teken volgens algemene richtlijnen

Een teek moet binnen 8 uur verwijdert worden. Het liefst met een speciale tekentang of tekenpincet. Zo weet je zeker dat de teek goed verwijdert wordt en dat het kopje niet blijft zitten in de huis van je kat. Als je zelf aan de slag gaat blijft vaak het kopje van de teek zitten. Als dat het geval is, kan je kat hier nog steeds ziek van worden.

Een tekentang is goedkoop

Een tekentang is vaak niet zo duur qua aanschaf. Je koopt het 1 keer en daarna heb je als het goed is geen nieuwe meer nodig. Ook als je het vergelijkt met de kosten die je krijgt als je kat ziek wordt door een teek, is een tekentang heel goedkoop.

Bij veel kattenproducten kan je jezelf soms afvragen of zo’n product echt nodig is. In het geval van een tekentang kunnen wij hierop volmondig ja zeggen. Dit is één van de must have producten die jij in huis moet hebben, zodra je een kat of kitten hebt gekocht.

tekenpincet kat

Tekentang voor je kat kopen? Hier moet je op letten:

Wanneer jij de beste tekentang kat gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de vier belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Type tekentang voor je kat

Er zijn verschillende soorten tekentangen te koop voor je kat. Zo bestaan er tekenpincetten, tekenkaarten, tekenpennen, tekenhaakjes en tekensleutelhangers. Kijk vooral welke jij het fijnste vind in het gebruik. De keuze is dan makkelijk gemaakt!

Materiaal gebruik

Tekentangen voor je kat zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende zijn roestvrijstaal (rvs) en kunststof.

Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en nadelen. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoop maar de kans dat het kapot gaat is weer wat sneller dan bij rvs. Kies je rvs dan is de prijs vaak ook iets hoger dan bij een kunststof kattentekentang.

Ons advies is altijd om voor het beste materiaal te gaan, maar dit is wel afhankelijk van wat je budget is en wat je daadwerkelijk wilt uitgeven aan een tekentang kat.

Ervaring van andere kopers

Bij het doen van product onderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft. Lees daarom voor je aankoop reviews van het product.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een katten tekentang begint vanaf zo’n €5,- en kan oplopen tot ongeveer €30,-, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor een tekentang kat tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

beste tekentang kat

Tekentang kat: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over tekentang kat uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Hoe gebruik ik een tekentang?

Hoe verwijder je een teek bij een kat nou eigenlijk? Een tekentang is eigenlijk een makkelijke tool om teken te verwijderen van jouw kat. Er is eigenlijk maar een manier waarop je deze kan gebruiken.
Als eerste pak je de tekentang tussen duim en wijsvinger of je middelvinger. Net als een pincet kan je de tekentang inknijpen en weer loslaten.
Pak de teek vast bij zijn lichaam, zo dicht mogelijk tegen de huid van je kat aan. Draai de teek en en verwijder de teek uit de huid van je kat. Het maakt niet uit of de de teek via links of rechtsom uit de huid verwijdert.

Hoe voorkom je teken bij katten?

Teken bij je kat voorkomen, is dit mogelijk? Als je een binnen kat hebt is de kans heel erg klein dat je kat een teek oploopt. Komt je kat wel buiten? Ook al is dit alleen maar in de tuin? Dan kan je kat helaas teken krijgen. Teken zijn jammer genoeg niet te voorkomen.

Wat doen als je kat een teek heeft?

Als jouw kat een teek heeft is het belangrijk om snel in actie te komen en de teek te verwijderen. Ga vooral niet zelf met je handen de teek proberen uit de huid van je kat te halen. Dit kan nare gevolgen hebben! Het kopje van de teek kan blijven zitten in de huid, de teek heeft deze namelijk met weerhaakjes vast gezet. Als je aan de teek gaat friemelen gaat de teek zich nog meer vast zetten. Hij vergrendeld zich als het ware in de huid van je kat. Als dit achter blijft kan er een ontsteking bij komen kijken, allergieën of zelfs de ziekte van lyme.

Wat gebeurd er als je een teek bij een kat laat zitten?

Zoals wij hierboven al zeiden, als de teek blijft zitten in de huid van je kat kan dit nare gevolgen hebben. Je kat kan een allergische reactie krijgen, een ontsteking krijgen op de plek van de tekenbeet en de ziekte van lyme oplopen.
Als de kop van de teek nog blijft zitten na het proberen te verwijderen van de teek, dan zal deze er helaas uit moeten zweren. Heeft je kat na een aantal dagen last van koorts, ontstekingen of andere klachten? Of vertrouw je het totaal niet? Raadpleeg dan altijd de dierenarts!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Ben je er niet helemaal uitgekomen? Dan horen wij dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag. Wil je meer weten over katten? Bekijk dan onze artikelen over bio kattengrit of katten shampoo.

Plaats een reactie