Grote kattenbak: de beste van 2021!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste grote kattenbak van dit moment. Wist je dat katten het fijn vinden om veel ruimte te hebben om hun behoefte in te doen? Grote kattenbakken zijn fijn voor grote kattenrassen zoals de Maine coon en de Noorse boskat, maar ook zeker voor de andere kattenrassen. Hoe meer ruimte hoe beter!

Als laatste sluiten we af met wat algemene tip rondom schoonmaak, zodat jij zeker weet dat jij de beste grote kattenbak koopt.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste grote kattenbak van de 2021!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die onder elk product staat

We nemen je hieronder mee in de beste grote kattenbakken van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke kies jij uit?

Beste grote kattenbak met deksel

Hieronder hebben wij de beste grote kattenbakken verzameld met een deksel! Dit betekend dat de kattenbak bestaat uit 2 delen, een onderbak en een bovenkap.

Beste grote kattenbak zonder kap

In onderstaande lijst hebben wij de beste grote kattenbakken verzameld zonder kap. Dit zijn dus kattenbakken die bestaan uit alleen een onderbak waar je kattengrit in doet.

Onze top 4 grote kattenbakken

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 4. op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een grote kattenbak kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Savic nestor jumbo: voor maine coon en noorse boskat

De nestor jumbo van Savic is een grote kattenbak met een kap. Deze kattenbak hebben wij zelf ook. Het is echt een groot verschil met de normale kattenbak die onze katten eerst hadden. Deze kattenbak mag ook wel een kattenbak xxl of een extra grote kattenbak genoemd worden!

Deze kattenbak bestaat uit 2 onderdelen, de bak waar je het kattengrit in doet en de bovenkap. Aan de bovenkap zit een klep waaraan het luikje zit bevestigd. De klep kan je open doen zodat je zonder de kap eraf te halen de kattenbak kan verschonen. Geen gedoe meer met kattenbakken die niet goed open en dicht gaan!

De nestor heeft een koolstoffilter die je om de zoveel tijd kan vervangen. De koolstoffilter bevat actief kool en filtert de nare geurtjes uit de kattenbak, zo is jouw woonkamer ten alle tijden fris.

Afmetingen: 66,5 x 48,5 x 46,5 centimeter

savic nestor jumbo kattenbak
Links de normale savic en rechts de savic nestor jumbo

Peewee ecogranda xxl kattenbak: grote kattenbak met zeef

Deze kattenbak van Peewee heet de ecogranda xxl. De ecogranda beschikt over een zeef onderin de bak waarmee je gemakkelijk het schone grit van het vieze grit kan scheiden. Het is dus een grote kattenbak met lade, maar ook een grote kattenbak zonder kap. De ecogranda is een kattenbak zonder kap, dit houd in dat de kattenbak erg toegankelijk is voor je kat. Zeer geschikt voor de wat angstigere katten en katten die graag het overzicht willen houden.

De bak is verkrijgbaar in wit, grijs en zwart. De bak is alleen te gebruiken met speciale peewee houtkorrels gemaakt van de Zwitserse fijnspar. In ons blog over de peewee kattenbakken kan je hier meer over terug vinden.

Afmetingen: 66,5 x 48,5 x 28 centimeter

Catit kattenbak jumbo: extra grote kattenbak

Deze kattenbak van catit is perfect voor de grotere kat. De kattenbak is makkelijk te betreden via de grote deur aan de voorkant van de kattenbak. Als je kat een deurtje niet fijn vind dan is deze ook heel makkelijk te verwijderen. De catit jumbo heeft een filter die is ingebouwd. De filter bevat carbon waardoor het vieze geurtjes filtert. De filter is te vervangen met nieuwe filters, deze moeten los gekocht worden.

De bovenkant van de grote kattenbak is vast te klikken aan de onderbak door sliders. Je kan ze gemakkelijk open en dicht doen. Zo is verschonen ook een fluitje van een cent.

Afmetingen:

57 x 50 x 31 cm

Imac kattenbak maddy

De grote kattenbak van Imac is een groot kattentoilet die bestaat uit een onderbak voor het kattengrit en een bovenkap. De onderbak is hoog en heeft een plateau bij de ingang. Deze is eraan bevestigd zodat je kat makkelijk in en uit de bak kan lopen.

De Imac xxl kattenbak heeft een deurtje die uit twee verschillende onderdelen bestaat. Een deel is een verlengde van de bovenkap en daaraan zit een deurtje bevestigd. Het deurtje kan je samen met het verlengde van de bovenklap om hoog klappen. Zo is het uitscheppen van de uitwerpselen van je kat super makkelijk!

De bak wordt met een kattenbakschepje geleverd, deze hoef je dan niet meer los aan te schaffen. Het kattenbakschepje kan je vast klikken op de achterkant van de kattenbak.

De imac kattenbak xxl heeft een koolstoffilter zodat de vieze luchtjes worden gefilterd. Zo ruikt je kattenbak en je woonkamer minder naar de uitwerpselen van je kat.

Afmetingen:

62 x 49,5 x 47,5 centimeter

grote kattenbak maine coon

Wat is een grote kattenbak?

Een grote kattenbak is een kattenbak geschikt voor de grotere kattenrassen. Grotere kattenrassen zijn bijvoorbeeld de maine coon, noorse boskat, bengalen en orientalen. Deze katten zijn vaak groter dan de gemiddelde huis tuin en keuken kat, maar ook groter dan andere kleinere rassen. Denk hierbij aan de Perzische kat of de selkirk rex.

Natuurlijk kunnen rassen die niet groot zijn ook in een grote kattenbak. Hoe meer ruimte in de kattenbak hoe fijner voor je kat!

Wanneer is een kattenbak nou echt groot?

Een normale kattenbak heeft vaak de afmetingen van ongeveer 50x 40 x 40 cm. Dit kan nog wel eens iets afwijken dat hij iets kleiner of groter is.

Als een kattenbak 50 cm is maar je kat ook rond die grootte gaat in de lengte, dan moet je kat zich erg klein maken in de kattenbak. Dit is niet fijn voor je kat, wij zouden het ook niet fijn vinden als we helemaal opgepropt onze behoefte moeten doen op het toilet. Daarom is het belangrijk om voor je kat een kattenbak te kopen waarin hij zich ook gemakkelijk kan omkeren.

Een grote kattenbak heeft vaak de afmetingen rond de 66 x 45 x 45 cm. Net als bij de kleinere kattenbakken kan dit nogal eens afwijken, hij kan groter of kleiner zijn.

Waarom een grote kattenbak kopen?

Nu je weet wat een grote kattenbak is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit product juist zou moeten aanschaffen. De onderstaande redenen zijn nogal voor de hand liggend, maar belangrijk om door te nemen.

Meerdere katten

Je hebt meerdere katten in huis. Katten vinden het fijn om ieder een eigen bak te hebben. Heb je hier geen plek voor? Dan is het slim om een grote kattenbak aan te schaffen. Je katten kunnen dan toch ieder een ‘hoekje’ uitzoeken om hun behoefte te doen.

Hoe groter hoe beter

Een kat heeft de ruimte nodig om zijn behoefte te doen en dit erna te begraven. Dit gaat moeilijk als hij zich niet kan omdraaien of niet recht op kan staan in een kattenbak.

Katten hebben nou eenmaal een kattenbak nodig

Ja, logisch eigenlijk. Een kat heeft nou een kattenbak nodig, je kan altijd beter voor een grotere gaan dan een te kleine kattenbak.

Groot kattenras

Grote kattenrassen hebben een grote kattenbak nodig. Zoals wij hierboven beschreven moet je kat kunnen staan en zich kunnen omdraaien in een kattenbak. Als je bak geen bovenkant heeft dan kan je kat er natuurlijk altijd in staan. Heeft je kattenbak wel een bovenkant? Let er dan op dat je kat hier wel in kan zitten/staan.

Grote kattenbak kopen? Hier moet je op letten

Wanneer jij de beste grote kattenbak gaat kopen, is het belangrijk dat je na gaat wat je kat of kitten op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten bij het aanschaffen, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de 6 belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Formaat

Let altijd op het formaat van de kattenbak. Meet je kat op als hij zit, staat en in de lengte. Pak daarna de afmetingen van de kattenbak erbij die je wilt kopen. Zo weet je of je kat op elke manier in de grote kattenbak past!

Kattenbak met of zonder kap

Dit heeft vaak te maken met je kat zijn karakter. Sommige katten vinden het niet fijn om een kap op de kattenbak te hebben. Ze zijn bang en willen graag overzicht hebben over de omgeving. Wij snappen ook zeker dat je als baasje kiest voor een kattenbak met een bovenkant. Je ziet niet meteen alle uitwerpselen liggen en de ruimte ruikt ook minder naar de kattenbak.

Kleur

Kattenbakken zo ook grote kattenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is leuk als je je kattenbak aanpast aan je interieur. Ben je benieuwd naar andere kleuren kattenbakken? Lees dan ons blog over kattenbakken in het zwart.

Welk kattengrit heb je nodig voor een grote kattenbak?

Eigenlijk kan je alle soorten kattengrit gebruiken in een grote kattenbak. Alleen wanneer je een kattenbak hebt met een zeef moet je opletten welk kattengrit geschikt is. Zo hebben de kattenbakken van peewee kattenkorrels nodig en andere grote kattenbakken met zeef het beste klonterend kattengrit.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van product onderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Prijs van de grote kattenbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen katten kado, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een grote kattenbak begint vanaf zo’n €23,99 en kan oplopen tot ongeveer €55,50, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget voor een grote kattenbak tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

beste grote kattenbak

Hoe maak je een grote kattenbak schoon?

Een grote kattenbak maak je eigenlijk hetzelfde schoon als een kleine kattenbak. Het is alleen een iets langer klusje omdat je natuurlijk meer moet schoonmaken. Waarschijnlijk weet je al hoe je het schoon moet maken. Weet je dit nog niet? Dan leggen wij het graag nog een keer voor je uit!

Als eerste haal de je bovenkant van de kattenbak af. Als je deze niet hebt en alleen een kattenbak hebt zonder bovenkap, dan sla je deze stap over. Als de kap eraf is haal je eerst de filter eruit, deze moet je namelijk niet nat maken maar alleen vervangen als het nodig is.

Als de filter uit de bovenkant van de kattenbak is spoel je de bovenkap uit met wat water en schrob je hem in met zeep. Droog deze erna af en ga verder met de onderkant van de kattenbak.

Als eerste is het belangrijk dat je het grit los maakt van de bodem van de kattenbak. Het kan nogal eens vastkoeken aan de onderkant. Als dit los is dan gooi je het vieze kattengrit in de container die hiervoor geschikt is.

Spoel de bak schoon en schrob met wat zeep de onderkant van de kattenbak in. Spoel dit grondig na zodat er geen zeepresten meer in zitten. Droog de onderkant erna af en vul hem met schoon kattengrit.

Zo, nu ben je klaar met het schoonmaken van je kattenbak!

Hoe vermijd je vieze geurtjes in de kattenbak?

Vieze geurtjes vermijden is niet geheel mogelijk. Uitwerpselen van je kat stinken nou eenmaal en hier moeten we mee dealen als kattenbaasjes. Wat je wel kan doen om de geur overlast wat minder te maken is het volgende:

  • Schep de kattenbak elke dag leeg, ruikt de kattenbak erg sterk? Maak hem dan meerdere keren per dag leeg.
  • Vervang het koolstoffilter om de zoveel tijd. Er zit niet voor niks een koolstoffilter op je kattenbak, deze is er om nare geurtjes te verwijderen en te absorberen. Vervang je filter tijdig zodat je minder last hebt van nare geurtjes.
  • Maak je kattenbak minstens 2 keer per maand grondig schoon zoals wij hierboven hebben beschreven. Zo kan de urine van de kat minder in de kattenbak trekken.

Wat is de beste plek voor een grote kattenbak?

Een kattenbak moet ten alle tijde bereikbaar zijn voor je kat. Zet de kattenbak daarom niet in een afgesloten ruimte waar je kat niet in zijn eentje bij kan. Zet de kattenbak ergens waar je kat altijd bij kan, zoals ergens in de woonkamer of een andere kamer die hij altijd tot zijn beschikking heeft.

Probeer de ruimte om de kattenbak niet helemaal vol te bouwen, je kat moet er makkelijk heen kunnen. Wij zouden het ook niet tof vinden om een survival parcours door te lopen voor we onze behoefte kunnen doen 🙂

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel! We hopen dat je iets aan dit artikel hebt gehad, zo ja dan horen wij dat graag in de comments! Heb je nog vragen na aanleiding van dit artikel dan horen wij dat natuurlijk ook graag. Meer weten over katten? Lees dan onze artikelen over de beste klimwand voor katten of over de beste antivlooien druppels.

Plaats een reactie