Zelfreinigende kattenbak: 15x de beste van 2023! [Nu Korting]

De zelfreinigende kattenbak, een uitkomst voor de kattenbaasjes! Niemand vind het echt leuk om de kattenbak dagelijks te legen. Door gebruik te maken van een automatische kattenbak wordt dit werk je een stuk makkelijker en leuker. Waarschijnlijk ben jij op zoek naar een zelfreinigende kattenbak, je zit hier op de juiste plek want wij vertellen je alles over de elektrische kattenbak!

In dit artikel nemen wij je mee in het beste zelfreinigende kattenbak van 2023. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van zelfreinigende kattenbak, wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips, zodat jij zeker weet dat je de beste zelfreinigende kattenbak in huis haalt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste zelfreinigende kattenbak van 2023!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die onder elk product staat.

We nemen je hieronder mee in de beste zelfreinigende kattenbak van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Klik op de link voor de actuele prijs, wie weet is er wel een aanbieding van een zelfreinigende kattenbak. Welke kies jij uit?

Zit jouw zelfreinigende kattenbak hier niet tussen? Geen zorgen, op bol.com kan je meer dan 50 automatische kattenbakken vinden!

beste zelfreinigende kattenbak

Onze top 6 zelfreinigende kattenbakken van 2023!

Na het zien van bovenstaande producten, heb je hopelijk al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet gelukt? Geen zorgen, bekijk dan onze top 6. Deze hebben wij geselecteerd op basis van reviews en ervaringen van andere mensen.

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al een keer bewezen heeft aan andere kopers. Een beter product dan dat ga je niet vinden!

Zedar zelfreinigende kattenbak k900

Dit is toch wel de beste automatische kattenbak die wij kennen! De zelfreinigende kattenbak van zedar k900is een zelfreinigende kattenbak die verbinding kan maken met de wifi en je mobiele telefoon. Je kan vanaf waar dan ook het gebruik van de kattenbak volgen en op afstand de instellingen van de zedar kattenbak wijzigen.

De zedar robot kattenbak scheidt door middel van een zeef de uitwerpselen van het schone kattengrit, automatisch wanneer je kat de kattenbak verlaat. De klonten of uitwerpselen verzamelen zich in een afval lade onderin de bak. Deze is gemakkelijk los te koppelen van de zedar zelfreinigende kattenbak en de uitwerpselen kan je dan weggooien.

Specificaties:

 • De zedar zelfreinigende kattenbak is te gebruiken met apple en android apparaten.
 • Grijs en wit van kleur
 • Te gebruiken met een app voor op je tablet of mobiel
 • Geruisloos, produceert minder dan 35 decibel

Sinds kort hebben we afscheid genomen van onze “oude” kattenbak en ontarmen we onze nieuwe automatische kattenbak. Wat een gemak nu hoeven we na een werkdag niet direct de uitwerpselen van onze kat uit de kattenbak te halen.
Als onze Sammy gebruik heeft gemaakt van de kattenbak begint hij na enkele minuten aan zijn schoonmaakprogramma. Het kattengrit gaat door de zeef en vervolgens worden de uitwerpselen opgevangen in het opvangzakje.
Wat mij opviel is dat we aanzienlijk minder kattengrit gebruiken en de kattenbak langer schoon blijft. Ook vind ik het fijn dat er voldoende opvangzakjes bij worden geleverd.

Verder vind ik het een modern apparaat en heb ik deze ook geadviseerd aan mijn vriendinnen.

Mariekekoster

Zelfreinigende kattenbak robot

De kattenbak automatisch van petlux is een fijne sanitaire oplossing voor je kat. De beste zelfreinigende kattenbak automatisch volgens onze testresultaten. De bak heeft een led indicator die het gewicht aangeeft als je kat in de bak zit, aangeeft wanneer de bak stopt met schoonmaken en wanneer het afvalbakje mist.

Het afvalbakje zit achterop de kattenbak en als de zelfreinigende kattenbak draait worden de uitwerpselen hierin opgevangen. De katten bak is wit van kleur en staat op pootjes, wij vinden dit de mooiste zelfreinigende kattenbak van dit moment! Het is het beste alternatief voor de circle zero zelfreinigende kattenbak.

Specificaties:

 • Kattenbak zelfreinigend
 • Geruisloos
 • Stijlvol
 • UV sterilisator
 • Led indicator

Zeer stil electrische katten toilet.
Werkt perfect..zeker een aanrader wanneer je meerdere poezen hebt.
Afval komt aan de achterkant in een lade.. zeer makkelijk leeg te maken ..en pluspunt…je kan het gewicht van de kat aflezen.

PeterenHilda
 

Omega paw zelfreinigende kattenbak

De omega paw zelfreinigende kattenbak is geschikt voor grote katten! Daarom valt hij onder de categorie zelfreinigende kattenbak xxl. De zelfreinigende kattenbak van omega paw is semi-automatisch. Dit betekend dat hij niet op elektriciteit werkt maar dat je nog wel zelf het reinigen van de kattenbak moet doen.

De omega paw kattenbak zelfreinigend ontdoe je van de ontlasting en urine door de bak op zijn rechterkant te rollen. Zo worden de klonten urine opgevangen en gescheiden van het schone kattengrit.

Het is belangrijk dat je bij deze zelfreinigende kattenbak xxl ook het juiste kattengrit gebruikt. Kies bij deze zelfreinigende kattenbak altijd voor een fijn sterk klonterend kattengrit of silica kattenbakvulling. Als je geen kattenbakvulling klontvormend gebruikt zal de urine uit elkaar vallen in het schone grit. Kies bijvoorbeeld voor het klonterende grit van golden grey. Deze kattenbakvulling klontert enorm goed!

Specificaties:

 • Zelfreinigende kattenbak xxl
 • Geschikt voor grote katten
 • Gebruiken met klontvormend kattengrit of silicaat
 • Afmetingen 50x56x50 cm

Het is de tweede kattenbak van Omega Paw voor mij. De andere kattenbak heb ik denk ik al wel 15 jaar, top kwaliteit dus. Kattenbak is eenvoudig schoon te houden met klontvormende kleikorrels. Elke dag even de bak omdraaien, lade legen en klaar!

STHX

Petsafe simply clean zelfreinigende kattenbak

De Petsafe Simply Clean zelfreinigende kattenbak is een automatische kattenbak die er zelf voor zorgt dat het schone kattengrit van de ontlasting en urine gezeefd en gescheiden wordt.

De kattenbak van petsafe heeft een draaisysteem dat langzaam beweegt. Het draaisysteem is geluidloos en maakt een hele rotatie in 1,5 uur. Elk half uur zeeft het systeem de kattenbak, hierdoor wordt de ontlasting en klonten urine afgevoerd naar een gesloten lade. Hierdoor heb je vrijwel geen last meer van geurtjes! 

De elektrische kattenbak heeft ook een koolfilter waardoor de geurtjes die nog blijven hangen ook weggenomen worden. Doordat de bak elk half uur gezeefd wordt heeft jouw kat een schone kattenbak die lekker ruikt. 

Specificaties:

 • Automatisch reinigende kattenbak
 • Koolfilter
 • Draaisysteem met zeef
 • Hygiënisch

ik heb 2 katten en normaal.had ik 2 kaartenbakken. 1e week de 2e er bij gehouden maar die werd niet meer gebruikt. in elkaar zetten was ff kijken maar zo gefixt. super blij mee

Harry123321

Scoopfree kattenbak

De scoopfree kattenbak is een zelfreinigende kattenbak van petsafe die zichzelf schoon houdt. Als je kat zijn behoefte heeft gedaan dan dan ruimt hij automatisch de drollen op. Deze kattenbak is te gebruiken met silica kristallen. Silicia zuigt ook de urine op waardoor je ook geen omkijken hebt naar de urine van je kat. Het is dus niet nodig om je kattenbak leeg te scheppen.

De scoopfree is een elektrische kattenbak met lade, steek de stekker in het stopcontact en je bent klaar.De zelfreinigende kattenbak is gemaakt voor een huishouden met 2 katten. Het systeem veegt na gebruik na 5, 10 of 20 minuten de ontlasting naar een lade. In deze lade komt de ontlasting terecht. Het harkje begint automatisch en scheidt hiermee de ontlasting van het schone silica kattengrit. Als je kat klaar is met zijn behoefte reset de timer zichzelf tot je kat weer gebruik maakt van de kattenbak. 

Ook beschikt deze zelf reinigende kattenbak over een gezondheidsteller die bijhoudt hoe vaak je kat zijn behoefte doet. Zo kan je gezondheidsproblemen snel signaleren.

Specificaties:

 • Beste automatische kattenbak
 • Stille en krachtige motor
 • Gezondheidsteller die bijhoudt hoe vaak je kat naar het toilet gaat
 • Te gebruiken met silica kattengrit
 • Geruisloos
 • Afmetingen: 71.2 x 51.7 x 18.1 cm

Super goede kattenbak.. Schuiven zijn eenvoudig te vervangen en geen last meer van de geur van de kattenbak.. Met 2 katten die niet buiten gaan is dit ideaal voor ons

Justbeyou

Eyzo zelfreinigende kattenbak

De eyzo zelfreinigende kattenbak is een musthave voor de katteneigenaren. Hij is mooi en praktisch door het draaisysteem ben je binnen een paar seconden klaar met het reinigen van de kattenbak, zonder dat je het kattengrit helemaal moet vervangen.

Wanneer je de kattenbak moet schoonmaken draai je de bak omhoog. Het schone grit wordt hierdoor gescheiden van het vieze grit met uitwerpselen van je kat. Als het schone grit helemaal verwijdert is uit de bovenste bak, draai je de bak weer terug. Op deze manier is je kattenbak weer schoon! De lade van de kattenbak leeg je en daarna heb je weer een schone kattenbak!

Deze kattenbak kan je het beste vullen met klontvormend kattengrit. Hiermee kunnen de urine klonten ook in niet door het zeefrek vallen.

Specificaties:

 • Elektrische zelfreinigende kattenbak
 • Geschikt voor klontvormend kattengrit
 • Verkrijgbaar in wit/roze en wit/groen
 • Geschikt voor elke katten leeftijd
 • Afmetingen: 41x 50x 45 cm

Mooie degelijke kattenbak werdt snel en in goede staat geleverd top service

Bernadinavg

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste kattenbak zelf reinigend, hebben we de allerbeste producten onder de loep genomen. Vele reviews zijn doorgenomen, hierbij hebben we naar zowel de positieve als negatieve reviews gekeken. We bekijken onder andere de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Specificaties en mogelijkheden van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling

Door dit op deze manier aan te pakken, hebben we een mooie lijst van goede producten samengesteld. Op die manier kan jij de beste kattenbak automatisch voor jouw situatie vinden.

Na het bekijken van de bovenstaande producten, heb je een goed idee van wat een beste kattenbak zelf reinigend is. Het kan moeilijk zijn om een kattenbak automatisch te kiezen uit de vele beschikbare soorten, groottes en materialen.

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je besluit het product te kopen. Dit artikel is bedoeld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wat is de beste zelfreinigende kattenbak? Daar zullen we hieronder op ingaan.

zelfreinigende kattenbak

Wat is een zelfreinigende kattenbak?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een zelfreinigende kattenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Eigenlijk heel logisch, een kattenbak die zichzelf reinigt. De zelfreinigende kattenbak komt goed van pas voor mensen die veel werken of van huis zijn maar weinig tijd hebben om de kattenbak goed schoon te maken. Ook is het handig als je een huishouden hebt met meerdere katten. 

Het is niet zo dat je echt niks meer hoeft te doen als je een zelfreinigende kattenbak hebt gekocht. Je moet natuurlijk wel de uitwerpselen van jouw kat uit de lade, verzamelbak of uitwerpselen container halen en weggooien.

Een zelfreinigende kattenbak uitkiezen voor je kat kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende maten en soorten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze voor jouw kat!

Waarom zou je dan een automatische kattenbak moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de alinea hieronder even bij stil.

Waarom een zelfreinigende kattenbak kopen?

Nu je weet wat een automatische kattenbak is én welke de beste zijn. Is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je dit product zou moeten kopen. Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen en nadelen die een automatische kattenbak met zich mee brengt.

Katten hebben nu eenmaal een kattenbak nodig

Allereerst is het gewoon zo dat een kat nou eenmaal een plek nodig heeft, waarop hij of zij naar het toilet kan gaan. Het is niet voor niets één van de eerste producten die men in huis haalt, zodra ze een kit of katten aanschaffen.

Katten zijn van nature zindelijke dieren. Ze hebben graag een vaste plek waar ze hun behoefte kunnen doen en willen dit het liefst op een schone en veilige plaats. Een automatische kattenbak biedt deze veilige en hygiënische omgeving voor jouw kat. Het stelt jouw kat in staat om zijn natuurlijke behoefte op een vaste plek te doen, zonder dat hij hiervoor buiten hoeft te gaan.

Gemak

Jij als baasje hebt minder omkijk naar de kattenbak als je een zelfreinigende kattenbak in huis hebt. Bij een normale kattenbak moet je elke dag of zelfs 2x per dag de bak leegscheppen. Bij een zelfreinigende kattenbak kan je hier een dagje tussenlaten. Dit terwijl je normaliter 1 tot 2 keer per dag een kattenbak design moet schoonmaken.

Hygiëne

De meeste automatische kattenbakken hebben een actieve koolfilter en soms zelfs een UV sterilisator. Hierdoor blijft de kattenbak fris en is er minder kans op bacterie groei. Ook reinigt de automatische kattenbak de bak meerdere keren per dag. Zo blijft de robot kattenbak schoon en blijven de uitwerpselen van je kat niet lang in het grit liggen.

Geurtjes verminderen

Als je 1x per dag de kattenbak schoonmaakt, kunnen er ondertussen geurtjes ontstaan. Dit is niet fijn en zeker niet als je kattenbak in de huiskamer staat. Een elektrische kattenbak maakt meerdere keren per dag schoon, waardoor de ontlasting niet lang open en bloot blijft liggen. Zo heb je minder kans op vieze geutjes.

Voor elke kat een geschikte bak

Heb je een kleine of juist een grote kat? Voor elke kat is er een geschikte zelfreinigende kattenbak robot beschikbaar. Let hierbij dan zeker even op de grootte van de kattenbak. Voor grote katten raden wij de omega paw zelfreinigende kattenbak aan. Ben je op zoek naar een grote kattenbak? Lees dan ons artikel over de grote kattenbak of over de kattenbak met zeef.

Al met al genoeg redenen waarom je een zelf verschonende kattenbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea allemaal ontdekken.

automatische kattenbak

Zelfreinigende kattenbak kopen? Houd hier rekening mee

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Als je een kattenbak koopt denk dan niet alleen aan jezelf, maar denk ook aan je kat! Voelt hij zich veilig in een grotere kattenbak of een wat kleinere? Is hij gesteld op privacy of maakt het hem niet veel uit? Neem dit mee in je keuze. Let vooral op het schoonmaaksysteem, de grote van de bak en of er een deksel op zit of niet. 

De grootte van de kattenbak

Niet alle katten zijn even groot, daarom is het ook erg belangrijk om te kijken hoe groot de kattenbak is. Een klein ras zoals de perzische kat heeft minder ruimte nodig dan een bengaalse of noorse boskat. Natuurlijk is het wel altijd zo, hoe meer ruimte voor je kat in de kattenbak hoe beter! Als je de keuze kan maken kies dan altijd voor de grootste kattenbak.

Misschien klinkt het wel erg logisch, maar toch is het erg belangrijk om goed te kijken naar de maat van de kattenbak voor dat je hem gaat kopen. Wij mensen zijn al snel geneigd om een goedkopere variant aan te schaffen, vaak zijn dit ook kleinere zelfreinigende kattenbakken. Dit terwijl een grotere kattenbak zoals een xxl automatische kattenbak beter is voor je kat.

Het makkelijkste is om de kattenbakken die je al bezit of je kat op te meten, zodat je gelijk weet hoe groot jouw nieuwe zelfreinigende kattenbak moet zijn. Als het een open kattenbak is, hoef je natuurlijk geen rekening te houden met de hoogte van de kattenbak. Bij een gesloten kattenbak moet je natuurlijk wel letten op de hoogte van je kat! Hij moet er natuurlijk wel makkelijk in kunnen draaien, graven en zijn behoefte doen.

Let ook zeker op het gewicht je kat, sommige automatische kattenbakken hebben namelijk een weegschaal ingebouwd zitten. Dit zodat ze kunnen bepalen of er een kat in de kattenbak zit of niet. Zo weet de elektrische kattenbak of zijn reiniging kan uitvoeren of niet. Als je nog een kitten hebt, is er een kans dat het systeem zal denken dat er geen kat in de bak zit en hij gaat reinigen.

Gesloten kattenbak of open?

Bij de zelfreinigende kattenbak heb je 2 opties. Een kattenbak met en een kattenbak zonder deksel. Je spreekt hier dan van een gesloten of open kattenbak. De keuze die je hierin moet maken ligt eigenlijk aan het karakter van je kat. 

Is je kat wat schuw en houdt hij van privacy? Dan kan je het beste kiezen voor een gesloten automatische kattenbak. Heb je een kat die wat meer van overzicht houdt? Dan kan je beter kiezen voor een elektrische kattenbak die open is. Gelukkig zijn er van beide varianten meerdere producten te vinden.

Welk kattengrit heb je nodig voor een zelfreinigende kattenbak?

De meeste kattenbakken die zelfreinigend zijn hebben klonterend kattengrit nodig. Dit zodat ook de urine als klont samen met de ontlasting afgevoerd kan worden naar de lade met uitwerpselen. Andere kattenbakken die zelfreinigend zijn hebben weer silica kattengrit nodig. Let hierbij op bij de aankoop.

Toevoegingen en extra’s

Er zijn verschillende extra’s beschikbaar voor het gebruik bij de aankoop van een automatische kattenbak. Een van de populairste accessoires is een kattenbakmat. Die wordt gebruikt om de elektrische kattenbak op zijn plaats te houden tijdens het gebruik. Sommige modellen worden geleverd met een matje en bij de andere moet je er zelf los eentje aanschaffen. Dat is allemaal afhankelijk van de prijs van het product en de mat.

Ook zijn er extra’s beschikbaar die vaak door hetzelfde merk aangeboden worden van de zelfreinigende kattenbak. Veel kattenbakken zijn ontworpen door merken die ook kattengrit of andere katten producten verkopen. Sommige merken bieden deze aan in deals of in een pakket. Je kan overwegen of je al de producten of alleen de automatische kattenbak nodig hebt.

Vormgeving, kleuren en design

Veel kattenbaasjes willen producten die er tof en leuk uitzien. Producten die bijvoorbeeld goed in een bepaalde ruimte of bij een interieur past. Het oog wilt ook wat natuurlijk.

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan je qua zelfreinigende kattenbakken uit diverse soorten designs en kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een witte kattenbak of zwarte kattenbak.

Ieder product heeft een iets andere look & feel. Dus afhankelijk van jouw persoonlijke smaak kan je een kattenbak automatisch vinden, wat precies bij jezelf past.

Ervaring en reviews van andere kopers

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat of kitten aanschaft. Neem maar eens een kijkje op bol.com. Door de reviews te lezen weet je of dit product naar jouw wensen is.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat de prijs en kwaliteit verhouding goed is. Kijk naar reviews van andere mensen, zodat je daar een beter beeld van krijgt. De prijs van een zelfreinigende kattenbak begint bij €20 voor een goedkope kattenbak en kan oplopen tot €900.

Zorg ervoor dat je budget hier altijd tussen zit bij het kopen van een zelfreinigende kattenbak. Sommige mensen vinden het niet erg om wat meer geld te besteden aan een kattenbak of kattenbakvulling. Andere mensen willen liever een goedkoper alternatief.

Maar wat vinden katten van de zelfreinigende kattenbak? Is een zelfreinigende kattenbak veilig voor je kat? In de volgende alinea hebben we dit voor je uitgeschreven.

kattenbak zelfreinigend

Wat vinden katten eigenlijk van de zelfreinigende kattenbak?

Katten zijn van nature dieren die graag de controle willen hebben. Denk maar eens aan het gemiauw als je uit bed komt omdat ze brokjes willen. Over de zelfreinigende kattenbak hebben ze dus geen controle. De bakken zijn vaak zo ingesteld dat als je katten in de bak zit hij niet gaan schoonmaken. Toch komt het soms voor dat hij snel begint na dat je kat zijn behoefte heeft gedaan.

Hierdoor kan je kat schrikken en misschien even bang zijn van de bak. Belangrijk is dan op dat moment goed je kat in de gaten te houden hoe hij hierop reageert. Maar over het algemeen zijn katten snel gewend aan de zelfreinigende kattenbak, dit lezen wij in de meeste reviews van elektrische kattenbakken wel terug.

Het beste wat je kan doen is je kat aaien of belonen de eerste paar keren na gebruik van de nieuwe zelfreinigende kattenbak. Zo zal hij dit als plezierig ervaren en de keren erna minder of helemaal niet meer angstig zijn.

Nu je weet wat je kat nou vindt van een zelf reinigende kattenbak, wil je natuurlijk ook weten wat de verschillen zijn tussen de zelfreinigende kattenbak en de automatische kattenbak. Dit hebben we voor je uitgezocht! Lees snel verder.

kattenbakken zelfreinigend

Zelfreinigende kattenbakken: Welke verschillende zijn er?

Er zit een klein verschil in de zelfreinigende kattenbakken. Je hebt een automatische variant en een semi-automatische variant. Beide verschillen nog al in hun werking, hieronder hebben wij van beide kattenbakken de voor en de nadelen voor je opgesomd.

Automatische kattenbak

De automatische kattenbak is een kattenbak die op stroom werkt. Deze kattenbakken worden ook wel elektrische kattenbak of elektronische kattenbak genoemd.

Voordelen: De elektronische kattenbak is ingesteld om volledig zelfstandig te reinigen. Je hoeft dus minder zelf te doen. De elektrische kattenbak hoef je maar af en toe te legen en schoon te maken. Je hoeft dus niet elke dag aan de kattenbak te denken, een prima uitkomst voor als je op reis gaat of een aantal dagen weg bent.

Nadelen: De kattenbak draait op elektriciteit dus zal stroom verbruiken. Elektrische kattenbakken zijn duurder dan de semi-automatische bakken omdat ze beter reinigen en natuurlijk het hele klusje voor je opknappen.

Zelfreinigende kattenbak

De zelfreinigende kattenbak is anders dan de automatische kattenbak. Je doet het werk merendeels nog zelf, alleen hoef je niet met een kattenbakschepje aan de slag! Hieronder hebben we de voor en nadelen nog even op een rij gezet.

Voordelen: Een zelfreinigende kattenbak verbruikt geen stroom. Ook hoef je niet met een kattenbakschepje aan de slag, je draait aan een hendel of je draait de bak om.

Nadelen: De semi-automatische kattenbak heeft meer nodig van jou als baasje. Zo moet je bijvoorbeeld draaien aan een hendel om de grote boodschap te verwijderen of de bak roteren. Je kan niet zomaar een paar dagen weg zonder dat er iemand een keer de kattenbak roteerd. Anders blijven de uitwerpselen nog steeds liggen en ontstaan er nare geurtjes. Ook heb je semi-automatische varianten waarbij je de bak moet kantelen/draaien zodat de uitwerpselen worden opgevangen.

Disclaimer: Let erop dat je bij een zelfreinigende kattenbak en een automatische kattenbak speciaal kattengrit gebruikt. Niet alle soorten kattengrit zijn geschikt, wij raden aan om altijd klonterend kattengrit te gebruiken.

Wat zijn de goedkoopste zelfreinigende kattenbak van dit moment en is dit dan ook de echt kwaliteit of kan je beter voor een duurdere versie gaan? In de volgende alinea kom je hier allemaal achter.

eyzo zelfreinigende kattenbak

Goedkope zelfreinigende kattenbakken

Will je graag een zelfreinigende kattenbak of een automatische kattenbak, maar heb je niet een heel groot budget hiervoor? Hieronder vindt je de beste goedkope zelf reinigende kattenbakken van dit moment.

Omega paw roll ’n clean zelfreinigende kattenbak

Met de prijs van €61,99 is dit de goedkoopste zelfreinigende kattenbak van dit moment. De omega paw zelfreinigende kattenbak is niet automatisch en hoeft niet op het elektriciteitsnetwerk aangesloten te worden. Dit betekend dat je zelf de handeling moet uitvoeren om hem te ‘legen’ dit doe je door middel van de bak te draaien.

Napzzz zelfreinigende kattenbak

De napzzz kattenbak zelf reinigend kost op moment van schrijven €76,95 en komt op plek 2 van de goedkoopste zelfreinigende kattenbakken. Het is een open kattenbak en is verkrijgbaar in roze, beige en wit. Net als de omega paw zelfreinigende kattenbak is deze niet aangesloten op stroom maar moet je zelf de handeling uitvoeren om het schone en het vieze kattengrit te scheiden van elkaar.

Petsafe kattenbak

De petsafe scoopfree kattenbak kost €179,99, dit is in vergelijking met andere automatische kattenbakken echt een lage prijs. Hij is geschikt voor alle soorten katten en kan het beste gebruikt worden met silica kattenbakvulling. Deze automatische kattenbak is wel aangesloten op het stroomnetwerk en reinigt de bak wanneer het nodig is.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de kattenbak zelfreinigend. We hebben het alleen nog niet gehad over andere handige producten om erbij aan te schaffen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Welke essentiële producten heb je nodig voor de automatische kattenbak?

Het zal je niets verbazen, maar met alleen een zelf schoonmakende kattenbak ben je er nog niet. Er zijn een aantal producten die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken én die je gaat gebruiken in of rondom beste automatische kattenbak.

Kattenbakschep

Eén van de eerste producten om in huis te halen, is de kattenbakschep. Hiermee kan je gemakkelijk door de kattenbakvulling scheppen, om poep en (soms) ook plas eruit te filteren. Je loopt niet te klungelen met boterhamzakjes en het is hygiënisch.

Kattenbakmat

Naast zo’n schepje, adviseren wij ook om een kattenbakmat aan te schaffen. Dit is een mat die je voor de ingang van de zelfreinigende kattenbak automatisch legt. Het is namelijk zo dat wanneer je kat uit de automatische kattenbak gaat, dat er dan vulling mee naar buiten komt. Dit blijft vaak aan de poten van je kat hangen. Door hier een mat voor te leggen, vangt de mat als het ware de kattenbakvulling op, waardoor je huis een stuk schoner blijft.

Kattenbakombouw

Veel mensen vinden het niet prettig om een zelfreinigende kattenbak goed zichtbaar in huis te hebben staan. Laat voor dit probleem de kattenbak ombouw ontwikkeld zijn. Zo’n ombouw is een soort van kast of huisje dat om de kattenbak past. Hiermee kan je de kattenbak verbergen én heb je een product in huis staan wat er tof uit kan zien. Niet voor niets wint de ombouw de laatste jaren steeds meer aan populariteit.

Kattenbakvulling

Als laatste mag natuurlijk kattenbakvulling niet ontbreken. Je hebt diverse soorten waaruit je kunt kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een goedkope kattenbakvulling, kattengrit babypoeder, silica kattenbakvulling, klontvormende kattenbakvulling, goedkope houtkorrels kattenbak, bio kattenbakvulling en zelfs tofu kattenbakvulling. Welke vulling jij kiest hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, maar weet dus dat je uit verschillende soorten een keuze kunt maken.

Zijn al je vragen over de zelfreinigende kattenbak nog niet beantwoord? In de volgende alinea hebben we de meest voorkomende vragen over de automatische kattenbak voor je verzameld en uitgewerkt.

Kattenbak zelfreinigend: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over de kattenbak automatisch uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Hoe maak je een zelfreinigende kattenbak schoon?

Een automatische kattenbak heeft een speciaal type reinigingsproces. Let op: niet alle zelfreinigende kattenbakken zijn waterbestendig. Voordat je begint met schoonmaken, is het verstandig om de kattenbak van het stopcontact te halen. Er zijn verschillende manieren om een automatische kattenbak te reinigen, dus raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing voor specifieke instructies. Als je losse onderdelen hebt, maak deze dan schoon met een vochtig doekje. Let op: gebruik altijd zeep die veilig is voor je katten en vermijd het gebruik van parfum of chemische reinigingsmiddelen zoveel mogelijk.

Hoe vaak verschoon je een zelfreinigende kattenbak?

Naast het scheiden van de uitwerpselen van de kat, is het ook belangrijk om de gehele kattenbak regelmatig grondig te reinigen. Zoals bij een normale kattenbak, moet de bak helemaal leeggehaald worden en schoongemaakt worden met water en een sopje. Dit verwijdert eventuele vuilresten of geurtjes die zich in de bak hebben opgehoopt. Het is belangrijk om de kattenbak regelmatig grondig te reinigen om ervoor te zorgen dat het een hygiënische en aangename plek is voor je kat om zijn of haar behoefte te doen.

Hoe werkt een zelfreinigende kattenbak?

Veel zelfreinigende kattenbakken scheiden de uitwerpselen van je kat van het schone kattengrit door middel van draaien of zeven. Hierdoor komen de uitwerpselen terecht in een afgesloten bak of la, waardoor geurtjes voorkomen worden. Deze bak met uitwerpselen kan je op regelmatige basis legen in de prullenbak of groenbak, afhankelijk van of je gebruik maakt van kattengrit dat geschikt is om in de gft-bak te gooien. Zo hoef je de kattenbak niet iedere dag te legen, wat een stuk minder werk is voor jou als katteneigenaar. Let wel op: deze methode houdt niet alle bacteriën tegen die zich in de uitwerpselen bevinden, dus zorg ervoor dat je de bak regelmatig grondig schoonmaakt met water en geschikte zeep.

Hoe zorg je dat de kattenbak niet stinkt?

Leeg en maak de kattenbak schoon met regelmaat. Dit zorgt ervoor dat vuil en geurtjes die zich hebben opgehoopt in de kattenbak niet verder kunnen gaan. Ook kan je kattenbakvulling met geur aanschaffen zoals een kattengrit met babypoeder geur, dit maskeert geurtjes. Ook is het handig om je kat voldoende te laten drinken, een kat die goed gehydrateerd is heeft minder stinkende ontlasting en urine. Een drinkfontein kat is een uitkomst. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een zelfreinigende kattenbak, die uitwerpselen automatisch verwijderd.

Waarom stinkt de ontlasting van mijn kat?

De voeding van je kat kan de geur van de ontlasting laten stinken. Bijvoorbeeld vlees met een hoog vetgehalte. Ook draagt de hoeveelheid water die je kat drinkt bij aan de sterkte van de geur van de ontlasting. Ook kunnen ziektes, infecties of een verstopping van de darmen leiden tot een sterke ontlastingsgeur. Heeft je kat medicatie? Dit kan ook voor een heftigere geur zorgen van de drollen. Merk je een groot verschil qua geur op en maak je je hier zorgen over? Dan kan je het beste contact opnemen met de dierenarts.

Kan een kitten op de zelfreinigende kattenbak?

Voor kittens is het beter om in de eerste maanden een kleine en open kattenbak aan te schaffen. Zo kunnen ze namelijk leren om zindelijk te worden. De meeste zelfreinigende kattenbakken worden aangeraden voor katten van minimaal een half jaar. Ook hebben sommige zelf reinigende kattenbakken een weegschaal, vaak meet deze pas het gewicht als je kat 1,5 kilo is. Een kitten weegt dit pas na een aantal maanden. Wacht dan even met de aanschaf en koop de beste zelfreinigende kattenbak als je kat een half jaar is.

Samenvatting

Dus voor dat je een zelfreinigende kattenbak gaat kopen, is het erg belangrijk om te kijken naar het gewicht, maat en het type kattenbak. Zo weet jij dat jij ervoor kan zorgen dat jouw kat alleen het beste krijgt! Houdt altijd in je gedachten dat hoe meer ruimte je kat heeft, hoe beter het is. Als je de keuze kan maken en het budget hebt, kies dan altijd voor de grootste elektrische kattenbak.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Dit horen we graag in de comments!

2 gedachten over “Zelfreinigende kattenbak: 15x de beste van 2023! [Nu Korting]”

 1. Leuk artikel,
  Maar nergens staat te lezen naar de gemiddelde levensduur van zo’n elektrische kattenbak… de prijs is hoog, maar hoeveel jaar gaat hij dan ook mee?
  Kan ook de tijd manueel worden bijgesteld voor het reinigen na het toilet bezoek?

  Beantwoorden

Plaats een reactie